Po treći put održane sportske igre mladih u Vlasotincu

U organizaciji Sportskog saveza opštine Vlasotince juče su na stadionu „Rosulja“ održane Plazma sportske igre mladih. Ovo takmičenje u vlasotinačkoj opštini održano je po treći put, a učestvovalo je preko 450 učenika osnovnih i srednjih škola. Sportske igre mladih tradicionalno se održavaju od aprila do juna u 36 opština i gradova u Srbiji, a namenjene su osnovcima i srednjoškolcima.

Ova manifestacija se, evo, treći put održava u Vlasotincu, zahvaljujući partnerskom odnosu koji imamo sa organizatorima i zahvaljujući našem opštinskom Sportskom savezu. Učešćem na ovoj manifestaciji želeli smo da našoj deci omogućimo još jednu dimenziju druženja, takmičenja i negovanja sportskog duha. Veliko je zadovoljstvo videti vas ovako nasmejane i spremne za takmičenje – istakao je Dušan Palašević, pomoćnik predsednika opštine Vlasotince.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života, razvijanje sportskog duha, širenje prijateljstva i druženja.

Dalibor Momčilović, koordinator igara za decu opštine Vlasotince, zahvaljujući se školama koje su uzele učešće u takmičenju, lokalnoj samoupravi na podršci i Timu sportskih igara mladih Srbije, istakao je da, će najbolji predstavljati našu opštinu na Regionalnom takmičenju u Boru 13. juna.

Sportski direktor, Slobodan Popović, poželeo je takmičarima uspeh na igrama naglašavajući da su igre mladih zakon i da su dečja zabava, druženje i osmeh najbitniji.


Pre početka takmičenja, plamen prijateljstva zapalili su sportisti Una Gligorijević i Petar Mitić.

 

Na takmičenju su učestvovale osnovne škole „8. oktobar“ i „Siniša Janić“ iz Vlasotinca, „Braća Milenković“ Šišava, „Vuk Karadžić“ Tegošnica, „Karađorđe Petrović“, Kruševica i „Sveti Sava“ Gložane. Takmičili su se i učenici prvog razreda Gimanzije „Stevan Jakovljević“ i Tehničke škole, kao i veliki broj predškolaca, polaznika PU „Milka Dimanić“.

Plasman na Regionalno takmičenje u Boru 13. juna obezbedili su sve prvoplasirane ekipe iz ekipnih sportova kao i po troje najbržih u svim grupama u trci na 60 metara (ukupno oko 70 osnovaca).

U malom fudbalu (2013. godište i mlađi) najbolja je bila ekipa „Albatrosi“; u Koka kola kupu kod dečaka (2008. godište i mlađi) najbolja je bila ekipa „8.Oktobar A“ , kod devojčica (2008. godište i mlađe) pobedila je ekipa „Lavice A“.

U igri između dve vatre (2015. i mlađi) plasman na Regionalno takmičenje je obezbedila ekipa „Avanturistička ekipa“ iz OŠ „Braća Milenković“, dok u starijoj grupi u igri između dve vatre dalje ide ekipa ,,Vulkani“ iz OŠ „Siniše Janić“.

Što se tiče uličnog basketa (2009. i mlađi) kod devojčica u Boru ide ekipa „Jagodice bobice“, kod muškaraca najbolja je bila ekipa OŠ „8. Oktobar“.

Plasman na Regionalnom takmičenju na trke na 60 metara u grupi 2013. godište i mlađe kod devojčica obezbedile su:

Dunja Stojiljković (OŠ „Braća Milenković“), Dunja Milenković (OŠ „8.Oktobar“) i Neda Ilić (OŠ „8.Oktobar“).

Kod dečaka (2013. godište) 13. juna za Bor idu:

Lazar Adamović (OŠ „8.Oktobar“), Veljko Savić („8.Oktobar“) i Petar Nikolić (OŠ „Siniša Janić“).

Devojčice 2015.godište i mlađe koje su se plasirale na Regionalnom takmičenju su:

Dunja Đorđević (OŠ „8.Oktobar“), Hana Ranđelović (OŠ „8.Oktobar“) i Nevena Stanković (OŠ „Siniše Janić“).

Najbrži dečaci 2015.godište i mlađi su:

Salvador Milenković, Bogdan Radovanović i Vuk Stanković, svi učenici OŠ „Siniše Janić“.

Što se tiče šaha 2009. godište i mlađi najbolji su bili Đorđe Prokopović i MihailoLazarević kod dečaka, a kod devojčica Iva Perišić I Nikolina Nikolić.

U mlađoj grupi godišta 2013. i mlađi najbolji su bili Dušan Trajković i Matija Đorđević kod dečaka, a kod devojčica Ivana Živković.

Inače, takmičilu su se u sledećim disciplinama: atletika/ trka na 60m (dečaci i devojčice) godišta 2013. i mlađi i 2015. i mlađi, Između dve vatre (mešovita) – godišta 2013. i mlađi i 2015. i mlađi, mali fudbal (SSS dečaci i devojčice) – godište 2008. i mlađi, mali fudbal (dečaci) – godište 2013. i mlađi, basket 3dž3 (dečaci i devojčice) – godište 2009. i mlađi, odbojka (devojčice) – godište 2009. i mlađe, šah (dečaci i devojčice) – godišta 2009. i mlađi i 2013. i mlađi.

Svi pobednici su dobili na poklon majice i medalje i obezbedili učešće na Regionalnom takmičenju, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe i pojedinci dobili su medalje. Ove igre postaju već tradicionalne u našoj opštini i nadamo se da ćemo se družiti i u narednim godinama, a najboljima sa današenjeg takmičenja želimo puno sreće na Regionalnom takmičenju i plasman na Državnom koje će se održati na Zlatiboru jula meseca, a posle toga je moguće da naši mladi sugrađani provedu i nedelju dana u Splitu na Međunarodnom takmičenju, poručili su organizatori.

Sportske igre mladih se organizuju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i UEFAe, a ambasadori igara su Aleksandar Čeferin, Dejvid Bekam, Predrag Mijatović, Luis Figo, Nemanja Vidić, Nemanja Matić, Luka Modrić i dr.

 

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.


 

Objavljeno: 18.05.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca