Počela školska godnina, eDnevnici u dve šklole u Vlasotincu

U prvi razred osnovnih škola na području Jablaničkog okruga danas je selo 1707 prvaka, dok ih je na području vlasotinačke opštine 221.

„Manji je broj đaka prvaka u Srbiji, pa tako i na području naše Školske uprave. Što se Vlasotinca tiče, moram da istaknem da predškolskim pripremnim program obuhvaćeni su svi polaznici, jer 100 % budućih prvaka ovaj program prođe zahvaljujući predškolskoj ustanovi Milka Dimanić“, rekla je Marina Ilić, načelnik Školske uprave Jablaničkog okruga.

Broj novih srednjoškolaca na području Jablaničkog okurga je 2129 , dok ih je na području vlasotinačke opštine 250 .

„Za sada sa eDnevnicima od septembra u Srbiji sigurno počinje u 500 škola, na području Jablaničkog okruga 31 škola, a u Vlasotincu u 2 škole, u naredne dve godine nadam se da će i u ostalim školama kako u okrugu, tako i u Vlasotincu biti realizovan ovaj projekat “,kazala je Marina Ilić.

Prema programu za 2019/20. godinu predviđeno je da učenici imaju tri raspusta , zimski, prolećni i letnji , a kada je reč o jesenjem raspustu, koji je u novembru, umesto dosadašnjih četiri dana, učenici će odmarati tri. Naime, oni će odmarati 9. i 10. novembara i u ponedeljak 11.novembra , kada se obeležava državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Prvo polugudište za osnovce i srednjoškolce završava se 31. januara 2020. godine, a zimski raspust kao i prethodne godine imaće dva dela, prvi će početi 30. decembra i trajaće do 7. jaunara. Drugi deo zimskog raspusta počinje 3. februara i trajaće do 17.

Učenici osnovnih škola na prolećnom raspustu će biti od 13. do 20. aprila, a srednjoškolci od 15. do 20.aprila. Drugo polugodište počinje 18. febuara i trajaće do 2. juna za svršene osnovce, dok će ostali osnovci na letnji raspust 16. juna. Srednjoškolci se raspuštaju 19. jun, a maturanti će na raspust između 22. i 29. maja.

 

Objavljeno: 02.09.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca