Počela ugradnja led rasvete

Na teritoriji opštine Vlasotince počelo je postavljanje LED rasvete, po ugovoru o javno – privatnom partnertstvu za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja.

Prve nove sijalice postavljene su u Batulovcu, zatim u Gložanu, a dnevno se u proseku zameni oko 100 sijalica. Prema rečima izvođača radova, očekuje se da početkom jeseni budu zamenjene sijalice na celoj teritoriji opštine Vlasotince.

-Nakon završetka tog posla, radiće se projekat izvedenog stanja i sagledaće se da li su i gde potrebne dodatne sijalice. Cilj ugradnje led rasvete je da se poboljša osvetljenje, ujednači kvalitet, izbegnu svakodnevne intervencije i ostvare uštede u budžetu – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Obrazlažući u maju pred odbornicima lokalnog parlamenta predlog odluke o ugradnji LED rasvete na teritoriji opštine Vlasotince, predsednik Todorović je rekao da će na ovaj način potrošnja biti šest puta manja, da opština ne ulaže, ulaže privatni partner koji iz uštede dobija 87,5%, a opština 12,5%. Onog trenutka kad se ugradi, celokupna oprema postaje vlasništvo opštine, po zakonu. Opština je, takođe, zaštićena bankarskim garancijama, rečeno je tada, a obaveza partnera je da u svakom trenutku bude u funkciji 98% sijalica.

 

Objavljeno: 10.08.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca