Počele pripreme za Vlasina MTB maraton u Vlasotincu

Sportsko udurženje „Naisuss 018“ zajedno sa Vlasina MTB teamom organizovaće 9. oktobra u Vlasotincu prvi Biciklistički maraton čiji će start biti na Nešićevom keju pored Vlasine.

Takmičari će imati priliku da se oprobaju na tri staze.  Za one najspremnije smo pripremili penjanje na Ostrozub na 1.546 metara nadmorske visine na stazi dugoj 70km. Srednji maraton je dužine 42 km i otvoren je za sve kategorije licenciranih i nelicenciranih takmičara. Posebno smo vodili računa i o rekreativcima i njima namenili stazu od 20km sa oko 650m penjanja.


– Ovo je prva manifestacija u organizaciji našeg udruženja. Zajedno sa Vlasina MTB team-om koji je podržan od strane Divac omladinskog fonda i Sportskog saveza Vlasotinca. Imamo ideju da ovo postane tradicionalna manifestacija koja će mladima iz Vlasotinca približiti ovaj sport i upoznati ih sa prirodnim lepotama Vlasotinca i okoline. Takođe, želimo da biciklistima iz Srbije i okolnih zemalja predstvimo ovaj kraj  kao izuzetno pogodan za planinski biciklizam – ističe Vlasotinčanka Ivana Kostić, članica reprezentacije Srbije.Maraton je otvorenog karaktera. Može da startuje svako ko poseduje tehnički ispravan bicikl i kacigu. Svi takmičari moraju nositi zaštitne kacige i imati tehnički ispravne bicikle. Trka se vozi isključivo na MTB biciklama. Na delovima staze, u okviru asfaltnih magistralnih puteva, svi učesnici su dužni da se kreću desnom stranom puta, da prate obaveznu saobraćajnu signalizaciju i poštuju redovna pravila saobraćaja. Organizator će dodatno obezbediti sve raskrsnice i ukrštanja potrebnom signalizacijom i ljudstvom.


 

Objavljeno: 20.09.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca