Počelo rušenje starog mosta preko Vlasine u Konopnici

Rušenje starog mosta preko Vlasine u Konopnici, koji je zabranjen za saobraćaj 2011.godine, je u toku, a na njegovom mestu počeće izgradnja novog, sa uređenjem dna i obala reke i izgradnjom pristupnih saobraćajnica. Pre nego je počelo rušenje, osposobljen je prelaz preko reke i obeleženo skretanje. Kompletna investicija vredna je 120 miliona dinara ili kako meštani vole da kažu – milion evra.

 

– Ovo je jedini most koji je u slivu od 60 km preživeo te 1988. kada nas je pogodina katastrofalna poplava. Dodatno je oštećen u poplavama 2008. i 2011. kada je zabranjen za saobraćaj. Ljudi su na svoj rizik prolazili, autobus je decu iz škole ostavljao pred mostom. Zato nema reči da iskažemo koliko smo srećni što ćemo dobiti novi most – kaže Goran Stojiljković iz Konopnice.

 

Trifun Kocić, koji je bio predsednik mesne zajednice u četiri mandata kaže da je 1988.godine Vlasina odnela četiri mosta od Svođa do ušća u Južnu Moravu. Konopnički most je preživeo, ali je vidno bio oštećen.

 

-Zahvaljujući ovoj strukturi opštine mi smo, evo, stigli do početka izgradnje novog mosta – kaže Kocić.

 

-Zadovoljni smo, prezadovoljni, što se ruši stari i počinje da gradi novi most. Tu smo, kao meštani, da pomognemo ako nešto treba, makar i u piće – veli Konopničanin Goran Cvetković.

 

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović ističe da je reč o veoma značajnoj investiciji jer konopnički most koristi između dve i tri hiljade ljudi.

 

–Godine 2011. je urađen projekat, ali nije bilo sredstava. Tako smo u oktobru 2017. zbog promene Zakona o planiranju i izgradnji, morali da radimo novi. Angažovanjem celokupne opštinske uprave, kao i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, došli smo do zajedničkog projekta, obezbedili sredstva i omogučili žiteljima ovog kraja da više ne strahuju za bezbednost – veli Todorović

 

Stari most u Konopnici izgrađen je pre skoro pola veka – 1969/70.godine.

 

Objavljeno: 29.05.2018 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca