Počeo 39.tradicionalni Košarkaški turnir Vlasotince 2019

Revijalnom utakmicom između Drim tima Vlasotince i Tima iznenađenja, odigranom sinoć u SRC Vlasina, počeo je 39. tradicionalni Košarkaški turnir Vlasotince 2019. Drim tim činili su bivši i sadašnji igrači OKK Vlasotince, a Tim iznenađenja košarkaši iz Leskovca. Iako je rezultat bio u drugom planu, treba reći da je Tim iznenađenja pobedio sa pola koša razlike – 85:84

U seniorskoj konkurenciji ove godine takmiči se pet, a u mlađim kategorijama osam ekipa. Vlasotinačka publika mogla je sinoć da uživa u atraktivnoj igri, asistencijama i zakucavanjima.

-Ovaj turnir na neki način izdvaja Vlasotince od mesta slične veličine jer se svuda uglavnom igraju turniri u basketu, a ovde se igra košarka, pet na pet i tako već decenijama – kaže predsednik OKK Vlasotince Milorad Popović.


Utakmice se odigravaju u sportskoj hali, u večernjim terminima od 19, 20 i 21 sat u do kraja naredne nedelje, a raspored se može naći na fb stranici OKk Vlasotince. Igra se po ligaškom sistemu, a četiri najbolje ekipe će igrati polufinale, odnosno finale.

Organizator turnira je OKK Vlasotince, a generalni pokrovitelji Skupština opštine Vlasotince i Sportski savez opštine Vlasotince.

Broj ekipa je skroman zbog sve veće želje mladih za strit bolom (street ball), a kod mlađih selekcija masovnost je izostala zbog trenera koji su insistirali na kvalitetnim selekcijama uz punu podršku uprave kluba.


 

Objavljeno: 08.08.2019 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca