Počeo LUVL – Mesec dana kulturno zabavnih događaja

Kolažnim dečjim programom na platou u centru grada sinoć je otvoreno Leto u Vlasotincu. Najmlađi učesnici tradicionalno otvaraju ovu manifestaciju koja u kontinuitetu traje skoro dve decenije i raznovrsnim sadržajima prilagođenim za publiku različitih ukusa lepotom i raznolikošću boji dane leta. Pred brojnom publikom koja je ispunila ceo plato ispred opštine sinoć su nastupili polaznici Predškolske ustanove „Milka Dimanić“, Kulturno-umetničkog centra „Fantasy“ i članovi Kulturno-umetničkog društva „Crnilović“.

Program organizuje Kulturni centar Vlasotince pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince.

U ime organizatora publiku i učesnike pozdravila je Maja Marković, direktorka Kulturnog centra.

-Drago mi je što ste večeras sa nama u ovolikom broju, što ste došli da zajedno uživamo u nastupu naših najmlađih učesnika, sa kojima tradicionalno otvaramo Leto u Vlasotincu. Sa prvim danima leta počinje i naš letnji program kojim želimo da svima vama koji ostajete ili dolazite u Vlasotince bude što prijatnije i lepše. Želimo da svako od vas u našem programu pronađe ono što voli. I ove godine smo pripremili obilje manifestacija prigodnih za različite uzraste i ukuse publike. Narednih nedelja, sve do 5. avgusta očekuju vas brojne muzičke večeri, slušaćemo duhovnu, izvornu, starogradsku, evergrin, pop i rok muziku. Brinuli smo i o našoj najmlađoj publici tako da smo za decu pripremili veliki broj dečjih i baletskih predstava. Već u ponedeljak očekuje nas premijera najnovijeg Ilketovog filma. Hvala vam u ime Kulturnog centra što ste svih ovih godina bili uz nas i sa nama, veliko hvala našim malim izvođačima koji će večeras nastupiti. Budite sa nama i narednih dana – poručila je Maja Marković.

Program je počeo nastupom dece iz vrtića koja su polaznici pripremne predškolske, starije i mešovite grupe iz objekata „Dečja radost“ i „Kolibri“. Oni su izveli tri zajedničke igre uz pesme „Rastimo uz ples“, „Zdravica“ i „Bumbarov let“.

Drugi muzički blok bio je posvećen plesu za koji su bili zaduženi članovi Kulturno-umetničkog centra „Fantasy“, koji su nastupili pod budnim okom trenera i koreografa Novice Đokića Đoleta.

Program je završen nastupom polaznika folklornog zabavišta i srednjeg tima Kulturno-umetničkog društva „Crnilović“. Oni su izveli koreografije „Divna, Divna“ i „Dečje igre iz Srbije“, za koje je bio zadužen Marko Stojković.

 

Objavljeno: 04.07.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca