Počeo sa radom novi rendgen aparat u Vlasotincu

Nakon više od mesec dana, danas je u vlasotinačkom Domu zdravlja počeo sa radom novi rendgen aparat. Da se podsetimo, zbog čestih kvarova tokom godine i zabrane korišćenja koja je usledila zbog povećanja jonizirajućeg zračenja, od početka novembra pa do danas Vlasotinčani su za rendgen snimanje išli u Leskovac.

Zahvaljujući sugrađanima na strpljenju, a Ministarstvu zdravlja na odobrenim sredstima za nabavku savremenog rendgen aparata, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović je istakao :

“Svi pacijenti kojima je rendgen snimanje neophodno od danas više neće ići u Leskovac. Znam da je u ovoj situaciji funkcionisanje ovog aparata bilo neophodno, radili smo najbrže što se moglo poštujući sve propisane zakonske procedure. Sprovođenje javne nabavke, ugradnja novog rendgen aparata, uklanjanje starog, obuka zaposlenih, polaganje i dobijanje licenci, kao i dobijanje neophodne dozvole od Direktorata za nuklearnu i radijacionu bezbednost iziskivalo je vreme.”

On je još jednom apelovao na sve građane opštine Vlasotince da se pridržavaju svih propisanih i preporučenih epidemioloških mera, napominjući da je smanjen broj pozitivnih pacijenata kao i broj pregleda u kovid ambulanti.

“U narednom periodu moći ćemo mnogo bolje i kvalitetnije da pružimo našim sugrađanima ovu uslugu, jer je reč o aparatu novije generacije. Postojeći aparat bio je star tridesetak godina, često se kvario a od novembra meseca dobili smo i zabranu korišćenja zbog povećanog jonizirajućeg zračenja. Od danas snimanje će se vršiti u našem Domu zdravlja, a prilika je i da se zahvalim Opštoj bolnici u Leskovcu, gde su naši pacijenti vršili do sada snimanje, jer nijedan pacijent nije vraćen ”, rekla je dr Milena Stanković Mitrović, direktor Doma zdravlja.

Vrednost aparata je 12 miliona dinara.

Ona je rekla da će sledeće nedelje vlasotinački Dom zdravlja od opštine Crna Trava i Vlasotince dobiti po jedno sanitetsko vozilo.

“Pored saniteta u toku naredne godine od opštine Vlasotince odobrena su sredstva za nabavku nove opreme i to pre svega za ultrazvučni aparat za fizikalnu medicinu, autoklava i aparata za detekciju vena“, zaključila je direktor Milena Stanković Mitrović.

 

Objavljeno: 24.12.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca