Podrška Republike opštini Vlasotince blizu 128 miliona dinara

Posredstvom ministarstava i kancelarija Vlade Srbije, u vlasotinačku opštinu u poslednjih godinu dana slilo se blizu 128 miliona dinara po osnovu raznih projekata.

Samo preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima u ovu opštinu došlo je 66 miliona za rekonstrukciju Tehničke škole,Doma zdravlja i osnovne škole u Boljaru. Ministratsvo kulture odobrilo je projekat koji podrazumeva rekonstrukciju sale Kulturnog centra u iznosu od 26 miliona. Ministarstvo privrede dodelilo je 14,5 miliona za rekonstrukciju ulica Vuka Karadžića i Milorada Veličkovića kao i sa 1,3 miliona podržava izradu projektne dokumentacije za most u

Konopnici. Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju sufinansira mere populacione politike u vlasotinačkoj opštini sa 13,2 miliona. Ministarstvo pravde odobrilo je 6,1 milion za unapređenje energetske efikasnosti vrtića Dečja radost, a posredstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za nabavku štandova za Vinski bal odobreno je pola miliona dinara.

– Svi ovi odobreni projekti direktna su posledica činjenice da smo spremili više desetina projekata, sa svim potrebnim dozvolama i da ih u trenutku raspisivanja određenih konkursa samo prilagođavamo zahtevima. To je i neka vrsta podrške Vlade za uloženi rad i trud jer smo postavili prioritete, napravili planove i uradili sve neophodne pripremne radnje kako bismo što više sredstava dobili iz republičkih izvora, odnosno kako bismo sredstva iz lokalnog budžeta usmerili na projekte koje republika ne finansira ili delom sufinansira – kaže pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić.

On dodaje da u navedenim projektima ima i učešća opštine, ali da se veći deo sredstava dobija iz republike. Inače, samo od donacija je u ovoj godini u Vlasotince stiglo 20,2 miliona dinara – 13 miliona preko Evropskog progresa za izgradnju Prihvatilišta za pse i 7,2 miliona posredstvom Ambasade Japana za vozilo za JKP „Komunalac“.

-Ne ide sve glatko, puno je poslova i puno izazova na svakom koraku, ali nam je važno da svaki dinar koji možemo, donesemo u Vlasotince i da to bude na dobrobit naših građana. S obzirom na to da trenutno imamo spremnih više od 70 projekata, očekujemo da do kraja godine dobijemo dodatna sredstva – zaključuje Kocić.

 

Objavljeno: 19.07.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca