Policajci u školama u Vlasotincu – Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo

Policijska stanica u Vlasotincu spremno je dočekala novu školsku godinu i raspolaže kadrovskim potencijalom da obezbedi da sve škole na području opštine, a njih je 11 ( dve srednje i devet osnovnih) budu bezbedne. Na taj način učenici i zaposleni imaju uslove da se posvete učenju, odnosno poslu, kažu u Policijskoj stanici Vlasotince.

-U radu za vreme nastave u školama u opštini Vlasotince biće angažovani policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajne i kriminalističke policije. Oni su dobili konkretne zadatke, na koje pojave i događaje posebno da obrate pažnju. Ovi službenici biće u stalnom kontaktu sa dežurnim nastavnim osobljem i biće prisutni u zonama škola – rekao je prilikom obilaska škole „8.oktobar“ načelnik Policijske stanice u Vlasotincu Bojan Andrejević.

Direktor OŠ „8.oktobar“ Svetlana Kocić naglasila je da je saradnja ove škole sa Policijskom stanicom u Vlasotincu odlična.

-Naša saradnja ogleda se pre svega u preventivnom delovanju. Naš cilj je da osiguramo bezbednost učenika sve vreme boravka u školi – rekla je Kocić.

I u opštini Crna Trava službenici Policijske stanice svakodnevno brinu o bezbednosti učenika i školskog osoblja.

-Angažovani smo u Tehničkoj školisa domom učenika „Milentije Popović“ i u OŠ „Aleksandar Stojanović“ u okviru koje postoje dva isturena odeljenja, u selima Sastav Reka i Gradska – kaže načelnik Policijske stanice u Crnoj Travi Bojan Stanojević.

Policijski službenici prošli su u prethodnom periodu neophodne obuke kako bi unapredili kvalitet svog rada u školama. Kroz projekat MUP-a „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, službenici Policijskih stanica u Vlasotincu i Crnoj Travi, u saradnji sa Odeljenjem za vanredne situacije u Leskovcu, održaće od sredine ovog meseca do kraja školske godine niz predavanja na teme bezbednosti dece u saobraćaju, bezbednosti dece u vanrednim situacijama i prevencije vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom svetu.

 

Objavljeno: 08.09.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca