Pomoć za osmočlanu porodicu Stojiljković

Četvoro od petoro dece Slaviše i Marije Stojiljković iz vlasotinačkog sela Jakovljeva dobilo je 50.000 dinara jednokratne novčane pomoći od lokalne samouprave na početku nove školske godine.

-Iz budžetskih rezervi od prošle godine svakog meseca izdvajamo po 20 000 dinara za Stojiljkoviće, a sada, s obzirom na početak škosle godine izdvojili smo 50 000 dinara.
Inače, mi smo ove godine u budžetu izdvojili oko 30 miliona dinara za socijalne programe, što je oko 5% budžeta i sigurno da to nije dovoljno, ali to su naše maksimalne mogućnosti da pomognemo socijalno ugroženima kakva je Slavišina porodica – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Pomoć u školskom priboru i garderobi stigla je od preduzeća Srbijapromet i Udruženja građana Duga iz Ade, na inicijativu udruženja građana osmeh u Vlasotincu koje je preuzelo obavezu da kontinuirano prikuplja pomoć za Stojiljkoviće.

– Deca su naša budućnnost, pomažući njima učimo ih da i oni sutradan pomažu drugima – rekao je sekretar ovog udruženja Predrag Radulović. Jovan (13 godina), Danijel (11), Darko (10) su odlični učenici, sa svim peticama, Jela je sad pošla u školu, a najmlađa Slađana ima samo 3 godine. Njihov otac Slaviša je stopostotni invalid, ugrađena mu je srčana pumpa pre godinu i po dana.


– Živim na baterije. Rekli su mi da je prosek godina života sa pumpom četiri – rekao je Slaviša zahvalivši na pomoći lokalnoj samoupravi i Udruženju osmeh.

Opština Vlasotince je, inače, danas izdvojila 113.000 dinara iz budžetske rezerve za lek koji je neohodan detetu iz Vlasotinca koje čeka transplataciju organa.


 

Objavljeno: 03.09.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca