Poreske kontrole ugostiteljskih objekata na Kopaoniku, u Beogradu i Vlasotincu

Inspektori Poreske uprave u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, kontrolisali su 22. i 23. januara 2016. godine šest ugostiteljskih objekata na Kopaoniku. Kod tri poreska obveznika je utvrđeno da sav promet nije evidentiran preko fiskalne kase. Vlasnicima ugostiteljskih objekata biće izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti u određenom periodu i pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

Inspektori Poreske uprave su proveravali i rad ugostiteljskih objekata u Beogradu i Vlasotincu. Izvršeno je sedam kontrola evidentiranja prometa preko fiskalne kase i radnog statusa zaposlenih.

Kod četiri poreska obveznika je utvrđeno da preko fiskalne kase nije evidentiran sav promet i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak i izrečena mera privremenog zatvaranja objekta.

U jednom ugostiteljskom objektu u Vlasotincu prilikom popisa dobara, oduzeta su alkoholna pića. Protiv vlasnika ugostiteljskog objekta biće podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog skladištenja robe.

Preuzeto sa sajta poreske uprave.

 

Objavljeno: 25.01.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca