Poseta Osnovnoj školi u Gornjem Prisjanu

Svetski dan književnosti za decu (2. april) ove godine smo obeležili u društvu dece i nastavnika Osnovne škole „Božidar Miljković” u Gornjem Prisjanu. Druženje smo zakazali za utorak, 4. april, zajedno sa recitatorima Osnovne škole „8. oktobar,” koje vodi profesorka srpskog jezika i književnosti Jelena Đokić.

Mala škola, najudaljenija od opštinskog središta, ali sa vrednim nastavnicima i ostalim upošljenicima, zaslužuje zato i više pažnje.

NJihov prijem je bio srdačan, a program koji smo im pripremili pratili su sa dužnom pažnjom.

Najpre je Srba Takić, direktor naše Biblioteke, kazao nešto o ustanovi na čijem je čelu i o njenom izdavaštvu kao posebnoj oblasti rada, na koju je s razlogom ponosan. Zato je on iskoristio ovu mogućnost da direktorki škole Sunčici Jović pokloni pedesetak knjiga, bibliotečkih izdanja.

Pošto je Takić i dečji pesnik, sa pregršt priznanja na konkursima širom naše zemlje, ovo je bila prilika da kaže nekoliko svojih pesama posvećenih najmlađima.

Potom su mali recitatori, svojim drugarima domaćinima dali poklone ispred Udruženja „Bezbedno dete,” a onda su, najavljivani i praćeni od svoje nastavnice Jelene, kazivali neke od najlepših stihova savremene srpske poezije za decu.

Na kraju druženja mališanima iz Prisjana upućen je poziv da posete opštinsku biblioteku, da postanu njeni članovi i da što više čitaju, ali i da sami pišu.

 

Objavljeno: 05.04.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca