Posle promena u rukovodstvu „Rosuljaca“, Nenad Stojković novi predsednik Vlasine ?

Mnogo je u poslednje vreme problema na fudbalskoj „Rosulji“. Vlasina je posle jednogodišnjeg igranja na fudbalskim terenima srpskoligaškog „Istoka“ ponovo u društvu zonaša „Juga“. Veoma slabe igre fudbalera Vlasine i stalne promene trenera doveli su do toga da je Vlasina ubedljivo bila poslednja sa samo 11 osvojenih bodova, dok je pretposlednja ekipa Sloge iz Despotovca na svom kontu imala 30 osvojenih bodova. Više nego katastrofalni rezultati igrača na terenu su za analizu fudbalskih stručnjaka, ali još više brine celokupan drugi rad koji je u poslednje vreme doneo više štete imenu i ugledu kluba, i urušio mnoge vrednosti Vlasine stvarane punih 97 godina.

Vlasina je odlaskom Dejana Pešića sa funkcije predsednika kluba u vanrednom stanju i dobro je što se najzad i najviše rukovodstvo lokalne samouprave prisetilo da ima obaveze da pomogne u rešavanju problema na fudbalskoj „Rosulji“, što su morali daleko ranije da čine. Ne treba previše licitirati imenima koja su sada u klubu i oko kluba, jer kuća gori i treba spašavati sve ono što se spasiti može.

Vlasini je potreban predsednik koji snagom svog autoriteta može ovog trenutka da uradi mnogo toga na sanaciji trenutnog stanja, a da potom povede klub na pravi put. I, zato on bi morao da što pre da dođe na čelo kluba, jer vreme nije sada njegov saveznik, a ni Vlasine. Naravno, dolazak prvog čoveka na čelo kluba mora biti sproveden uz poštovanje svih proceduralnih radnji i u okviru Statuta kluba i fudbalskih zakona i propisa.

Potpredsednik Skupštine opštine Vlasotince, Nenad Stojković je prava ličnost za funkciju predsednika fudbalskog kluba Vlasina. I, to iz mnogo razloga. Voli fudbal, i nalazi se na takvim funkcijama u gradu, da s pravom slovi za prvog čoveka u gradu na reci Vlasini. Prioriteti svih prioriteta je izgradnja svih institucija kluba na temeljan i zakonit način, uz stvaranje pozitivnog sportskog ambijenta na „Rosulji“, gde će se znati „ko kosi, a ko vodu nosi“.

I, na tom putu ozdravljenja kluba, Nenad Stojković, kao predsednik Vlasine, treba da sledi mudre misli, Fjodora Mihailoviča Dostojevskog koji, kaže:

„Ako si se uputio cilju i putem počeo zastajkivati i kamenjem gađati svakog psa koji laje na tebe, nikad nećeš stići na cilj“.

 

Objavljeno: 25.08.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca