Poslovni rezultati impozantni i za ponos – IGM „Mladost“ lider u ciglarskoj industriji

Posle određenih problema i apstinencije u građevinarstvu, ova privredna grana je u današnje vreme u ekspanziji. Dobro je poznato da je građevinarstvo generator sveopštih pozitivnih dešavanja u privredi. Tako je leskovačka industrija građevinskog materijala ,,Mladost“ svojim radom i poslovnim uspesima postala lider u ciglarskoj industriji. Kvalitet proizvedene robe, odgovornost i poslovnost menadžmenta prema kupcima i dobavljačima osnovna su obeležja ove, po svim parametrima uspešne firme.

Pored redovnih isplata ostvarenih zarada, toplog obroka, regresa za godišnji odmor, putnih troškova, Industrija građevinskog materijala „Mladost“ isplaćuje svojim zaposlenima i trinaestu platu kao i posebne novčane naknade povodom prigodnih praznika.

Kompanija „Mladost“ je 30. avgusta donela Odluku o povećanju dosadašnje cene rada za 20 %, a sve zbog odgovornosti i lojalnosti zaposlenih u kompaniji, njihovog zalaganja i truda, kao i doprinosa poslovnim rezultatima. Ovo predstavlja drugo povećanje od početka 2022. godine, tako da je cene rada ukupno povećana za 35 procenata.

Ono čime se „Mladost“ posebno ponosi je ulaganje u najznačajniji resurs Kompanije, a to je mlada i obrazovana radna snaga spremna da odgovori svim zahtevima i izazovima. U pogonima u Leskovcu, Vlasotincu, Maloj Plani i Stalaću radi preko 600 zadovoljnih radnika koji upravljaju i nadziru rad savremenih mašina i uređaja koje su preuzele naporne fizičke poslove u proizvodnim pogonima.

Poštujući tradiciju dugu više od jednog veka, ali i gledajući u budućnost, radi obezbeđenja dugoročnog i stabilnog razvoja, definisani su planovi za nova ulaganja i modernizaciju proizvodnje, kao i ulaganja u postojeće kadrove, a sve u cilju njihovog daljeg usavršavanja i osposobljavanja. Istovremeno, velika pažnja poklanja se prijemu nove radne snage svih nivoa obrazovanja, kako bi se sa najstručnijim kadrovima nastavio dalji razvoj Kompanije „Mladost“ i svih njenih pogona. Koračajući ka ostvarenju tog cilja, Kompanija poziva zainteresovane radnike svih obrazovnih profila, ukoliko žele da budu deo nje i profesionalno se usavršavaju i napreduju, da se jave u bilo koji od pogona Kompanije radi započinjanja nove etape u svojoj karijeri.


Kompanija „Mladost“ sa svoja dva pogona za proizvodnju keramičkih crepova u Leskovcu i pogonima za proizvodnju blokova za zidanje u Vlasotincu, Topličkoj Maloj Plani i Stalaću, spada u red najuspešnijih i najznačajnijih proizvođača u ovoj grani u regionu.

Uspešnom privatizacijom, od pogona koji su bili pred zatvaranjem, investicijama u najsavremeniju opremu i tehnologiju, ljudskim resursima i savremenoj organizaciji, stvorena je izuzetno moderna Kompanija bez čijih proizvoda se ne može zamisliti savremena gradnja, ne samo u Srbiji već i u regionu i na tržištima u Evropi. Intezivno i kontinuirano investiranje omogućilo je proizvodnju najsavremenijih proizvoda. Prošlogodišnjom investicijom u novi pogon u Leskovcu, koja premašuje 30 miliona evra, stvoreni su uslovi za proizvodnju najsavremenijeg engobiranog crepa. Ulaganja od više desetina miliona evra u Vlasotincu, Topličkoj Maloj Plani i Stalaću, omogućila su da se i u tim pogonima sada proizvode blokovi za zidanje velikog formata – energetski blokovi. U isto vreme ,,Mladost“ je u svim sredinama dobar sused društvenoj zajednici, pa tako prema ukazanim potrebama pomaže mnoge kulturne, sportske i druge aktivnosti, uključujući i aktivnosti humanitarnog karaktera.

Prioriteti i saradnja – Briga za životnu sredinu

Kompanija „Mladost“ poklanja veliku pažnju zaštiti životne sredine, bezbednosti na radu i zdravlju zaposlenih što joj je omogućilo da među prvima u Srbiji dobije integrisanu dozvolu. U svim opštinama gde se nalaze pogoni „Mladost“ uspostavljena je saradnja sa privrednim subjektima, od kojih mnogi svoj rad baziraju isključivo na saradnji sa ovom kompanijom.


 

Objavljeno: 08.09.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca