Potpisan memorandum o izgradnji skladišno-distributivnog centra za povrće

U okviru 13. savetovanja za povrtare Agrolider, koje je danas održano u Leskovcu, potpisan je memorandum o saradnji između Ministarstva poljoprivrede, Grada Leskovca, opština Vlasotince i Lebane, kao i Privrednog društva Povrtari juga, o izgradnji skladišno-distributivnog centra za povrće u Zelenoj zoni kod Leskovca. Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović ocenio je da je danas potpisani memorandum veoma značajan i bitan za poljoprivrednike ovog dela naše zemlje i za razvoj poljoprivrede.

-Nije dovoljna samo plodna zemlja i vešt seljak za uspešnu poljoprivredu. Ministarstvo je udvostručilo visinu sredstava namenjenih podršci poljoprivrednim proizvođačima. Iz dana u dan svedoci smo da bavljenje poljoprivredom kod nas postaje savremenije i modernije. Samo u 2022. pandemijskoj godini, udvostučili smo izvoz poljoprivrednih proizvoda – rekao je Mahmutović.

Distributivni centar gradiće se u Zelenoj zoni grada Leskovca.

-Tu smo lokaciju uspeli za nekoliko godina da pokrenemo, ispunimo i komunalno opremimo i ona je simbol naše posvećenosti razvoju privrede i poljoprivrede – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Govoreći o prednostima ovakvog centra, predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović je rekao:

„Realizacija ovog projekta mnogo će značiti za sve povrtare na teritoriji Jablaničkog okruga. Ona će im omogućiti da ostvaruju i dobre prinose, ali i veće prihode. Znači, neće morati da prodaju svoje proizvode po ceni koja je niža od njihove cene koštanja“.

Članovi „Povrtara juga“ za sada su četiri proizvođača sa područja vlasotinačke opštine.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o izdvajanjima iz budžeta za poljoprivredu, predsednik Petrović rekao je da je u 2021. iznos za poljoprivredu udvostručen, da je iznosio 11 miliona dinara i da je nacrtom odluke o budžetu za narednu godinu predviđena ista suma novca.

 

Objavljeno: 16.12.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca