Potpisan ugovor o saradnji na projektu Godina preduzetništva u Vlasotincu

Opština Vlasotince i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisali su ugovor o saradnji na projektu Godina preduzetništva u Vlasotincu. Njegova vrednost je četiri miliona dinara i podrazumeva mere finansijke i nefinansijske podrške preduzetništvu.

– Vlasotince je prva opština sa kojom smo sklopili ovakav ugovor i moram da naglasim da je ovo samo nastavak naše dobre saradnje- rekla je direktor CRJP Biljana Stanković.

Projekat će se realizovaće do kraja godine kroz četiri komponente: podsećanje na dugogodišnju tradiciju Vlasotinca kao preduzetničkog centra, osvrt na uspešne primere preduzetništva danas, podsticaj razvoju preduzetništva i formiranje Forum za razvoj preduzetništva.

-Danas je praksa kod mladih ljudi da svi traže posao u javnom sektoru. Mali broj njih ima želju da postane sam svoj gazda i da krene trnovitim putem preduzetništva. Mi upravo želimo da probudimo taj duh i da ljude usmeravamo na pokretanje sopstvenog posla – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.


On je naglasio da smatra da svaka godina treba da bude godina preduzetništva kako bi većina građana osetila boljitak i dodao da na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja u Vlasotincu ima oko 5.000 ljudi.

– Verujem da mnogi od njih, uz određenu obuku i finansijsku podršku, mogu da započnu sopstveni posao – dodao je Todorović.Ovaj projekat u skladu je sa politikom republičke vlade koja ove godine takođe sprovodi projekat Godina preduzetništva, usmeren na jačanje poslovanja i unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, kao pokretača razvoja svak ekonomije.– Vlada je tu svrhu odvojila 16 milijardi dinara. Planirana su 33 programa u okviru kojih mogu da se koriste ta sredstva, a trenutno je aktivno njih 20 – rekla je pomoćnik ministra privrede za mala i srednja preduzeća Katarina Obradović Jovanović. Ona je pohvalila saradnju Centra za razvoj i opštine Vlasotince na temu preduzetništva.Koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marinko Đorđević predstavio je detalje projekat naglasivši da oni koji žele da se dodatno informišu na temu projekta mogu doći u ovu kancelariju ili u Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.


 

Objavljeno: 13.05.2016 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca