Potpisivanje inicijative za zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora na teritoriji Srbije

U redakciju Infodeska stiglo je saopštenje Udruženja građana „Princip Vlasotince“ koje prenosimo u celosti:

Danas će se u Vlasotincu sprovesti potpisivanje narodne inicijative za zabranu istraživanja i iskopavanja litijuma i bora na teritoriji cele Srbije.

U toku je prikupljanje potpisa za narodnu inicijativu za donošenje zakona o zabrani iskopavanja bora i litijuma u Srbiji, koje organizuju Kreni-promeni i Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS).

Svi građani naše zemlje po zakonu imaju pravo da potpišu predlog Narodne inicijative koja je već verifikovana od strane Narodne Skupštine. Ukoliko 30.000 ljudi potpiše i preda potpise Narodnoj Skupštini u roku od 90 dana taj predlog se po zakonu mora naći na zvaničnoj agendi Narodne Skupštine i poslanici se po tom pitanju moraju izjasniti.

Cilj je da se prikupi 30 hiljada potpisa kako bi predlog zakona dospeo na glasanje u novom sazivu Narodne skupštine.

Potpisi se sakupljaju širom Srbije.

Da li vam je važno da sprečimo otvaranje rudnika (litijuma i bora) koji mogu dovesti do ekološke katastrofe, zagađenja vode i zemlje, a samim tim i hrane u najplodnijim delovima Srbije?

Pozivamo Vas da nam se pridružite na adresi AVNOJ-a 27 (ispod marketa Šarić) u četvrtak 31. 3. 2022. od 10.00 do 18.00 časova i svojim potpisom, uz ličnu kartu, date glas protiv devastacije životne sredine naše prelepe Srbije.

Više informacija na:
https://www.facebook.com/principvlasotince/posts/460979132483660
https://peticije.kreni-promeni.org/events/vlasotince-lokacija-za-potpisivanje-narodne-inicijative-1

 

Objavljeno: 31.03.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca