Potvrđeno pisanje Infodeska – Privremene mere u FS RIS

Ono što smo pre dvadesetak dana najavili na našem portalu dogodilo se, Fudbalski savez Srbije je uveo privremene mere u FS Regiona istočne Srbije. Mnogo je bilo propusta odnosno javašluka u radu ovog regionalnog saveza od neusaglašenih opštih akata sa onim iz FSS, do „grešaka“ u vođenju takmičenja odnosno izbora zvaničnika na prvenstvenim mečevima svih liga i kategorija.

Novoimenovani privremeni organi koji imaju mandat prevashodno da reše probleme u funkcionisanju organizacije, ali i pripreme i sprovedu izbore koji bi trebalo daa se održe od 1. avgusta do kraja oktobra, odnosno pre početka Svetskog prvenstva.

Šta će značiti ove privremene mere u stvarnosti za sad je još uvek nepoznanica, da li će se stvarno krenuti u razrešavanje nagomilanih problema i ozdravljenje fudbala u ovom delu zemlje i izbacivanje politike iz ovog popularnog sporta ili će to biti samo „šminkanje mrtvaca“. Da li je ovo ona situacija „sjaši Kurta da uzjaše murta“ odnosno da u sedlu budu „naši“. Većina bi htela da budu „naši“ pa je u toku svojevrstan prelazni rok mimo onog zvaničnog. Očekuje se veliki broj preleta jer je preletanje jako unosno zanimanje.

Imajući u vidu sasatave privremenih tela u kojima je primetan povratak otpisanih nema velike garancije da se sprema boljitak. Evo sastava „novih“ rukovodećih organa pa je na čitaocima da prosude šta se sprema. Privremeno rukovodstvo FSRIS: Zoran Ignjatović, predsednik, Vladan Gašić, potpredsednik i članovi Miloš Mitrović, Ivan Nikolić i Hadži-Ivan Đorđević.

Takmičarska komisija: Igor Uljarević, Rade Popović, Miroslav Stojanović, Miodrag Cvejić, Marko Osmajlić.

 

Objavljeno: 19.07.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca