Povećanje broja osoba sa indikacijama za testiranje

Rezultati pristigli u poslednja 24 sata u Zavod za javno zdravlje Leskovac pokazuju da je od 12 osoba testiranih u vlasotinačkom Domu zdravlja pet pozitivno na virus korona. Broj pacijenata u kovid ambulanti nije se značajno povećao u poslednjih 10-ak dana, ali se povećao broj osoba sa indikacijama za testiranje, pokazuju podaci Doma zdravlja.

-U Domu zdravlja poslednje dve nedelje nije u funkciji rendtgen aparat jer su merenja pokazala povećanu dozu napona koja je iznad granica dozvoljenih zakonom, odnosno Pravilnikom o primeni izvora jonizujućeg zračenja u medicini, što je utvrdio Institut za medicinu rada Srbije „Dr Dragomir Karajović“. U toku je nabavka novog aparata koji smo dobili od Ministarstva zdravlja i za koji očekujemo da će biti montiran u naredne dve nedelje. Do tada, pacijenti za koje lekari procene da je neophodno snimanje šalju se u leskovačku Opštu bolnicu – kaže direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović.

Na području vlasotinačke opštine u septembru je bilo 14 pozitivnih, u oktobru 11, od čega je sedam pozitivnih bilo samo u poslednjoj nedelji oktobra.

JKP Vodovod od kraja oktobra sprovodi pojačanu dezinfekciju prostora oko Doma zdravlja, obrazovnih ustanova, ali i svih javni površina na kojima cirkuliše veći broj ljudi.


U Štabu za vanredne situacije mole građane da poštuju mere zaštite – da nose maske i drže distancu, kao i da izbegavaju okupljanja.

 

Objavljeno: 05.11.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca