Povodom Dana Sektora i slave vatrogasaca – Zahvalnica predsedniku

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije i slave vatrogasne brigade Presvete Bogorodice Neopalime Kupine, načelnik Sektora za vanredne situacije u Leskovcu Ivica Ranđelović uručio je zahvalnicu predsedniku opštine Vlasotince Bratislavu Petroviću u znak dobre saradnje u vanrednim situacijama.

-Ovu priliku koristimo da se zahvalimo subjektima koji su nam do sada pomagali i koji će nam i ubuduće pomagati. Imam čast da u ime MUP- a i sektora dodelim predsendiku zahvalnicu u želji da imamo što bolju saradnju. Imali smo je i do sada, ali daće Bog da bude mirno, a da mi imamo odličnu saradnju – rekao je Ranđelović.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović, koji je po funkciji komandant Štaba za vanredne situacije takođe je naznačio dobru saradnju između lokalne samouprave i Sektora za vanredne situacije.

-Do sada smo uvek sarađivali na korist građana, zarad njihove bezbednosti i verujem da će tako biti i ubuduće. Jedan od poslova koje smo uradili je da smo ozakonili objekat vatrogasne stanice u Vlasotincu, a verovatno ćemo u budućnosti raditi i neke zajedničke projekte – naglasio je Petrović.

Deca iz PU „Milka Dimanić“ poklonila su vatrogascima – spasiocima povodom njihovog praznika, svoj uramljeni crtež.

Sektor za vanredne situacije slavi 17. septembar jer je tada, 2009. godine, usvojen Akcioni plan za formiranje jedinstvene službe za vanredne situacije. Takođe, vatrogasci-spasioci širom Srbije, od 2015.godine, na predloga monaha sa Hilandara, obeležavaju i krsnu slavu Bogorodicu Neopalimu Kupinu, zaštitnicu vatrogasaca.

 

Objavljeno: 17.09.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca