Pred start prolećnog dela prvenstva – Cilj Vlasine je da bude stabilan srpskoligaš

Posle teških i napornih zimskih priprema fudbaleri vlasotinačkog srpskoligaša Vlasine u prvoj nedelji marta meseca igraju, u okviru 16.kola Srpske lige „Istok“, u niškom naselju Popovac gde će za rivala imati čvrstu ekipu domaće Budućnosti. U jesenjoj sezoni, „Rosuljci“ su igrali u promenljivoj formi, što se najbolje vidi samim pogledom na tabelu iz prvog dela prvenstva. Od 15 jesenas odigranih utkmica fudbaleri Vlasine pobedi su se radovali u šest navrata. dva puta su remizirali, a pognute glave kao poražena ekipa teren su napuštali posle sedam odigranih mečeva. Ne mogu se podičiti ni skorom datih i primljenih golova jer napad je bio poprilično neefikasan sa samo 15 datih pogodaka, ili jedan u proseku po utakmici. Golman Vlasine, u međuvremenu, morao je 22 puta da vadi loptu iz sopstvene mreže.

U poslednjim danima pred početak drugog dela sezone četa trenera Jovice Gmitrovića ozbiljno se priprema za prvi meč u nastavku prvenstva sa uverenjem i nadom da mogu ostvariti dobar rezultat na svom prvom gostovanju ovoprolećne fudbalske sezone.

-Jesenjim učinkom ekipe možemo biti zadovoljni, jer smo sezonu završili u sredini tabele. Nisam nezadovoljan jer smo letos imali velike igračke promene i da smo skoro 90 posto ekipu remontovali. To je bilo vreme gde smo imali kratak period za pripreme kada smo drastično podmladili ekipu i slovimo pored ekipe Jagodine u grupu najmlađih ekipa u ligi. Ovaj mladi igrački sastav je osvojio 20 bodova zato što su dečaci bili požrtvovani i dobro spremni i trčali dobro nadigravajući se sa svojim rivalima. Razočarenja je bilo u meču sa komšijskom Dubočicom koju smo izgubili na našem terenu, u izdanju naših igrača koja su bila ispod svakog očekivanja. Na svim ostalim utakmicama bili smo dobri, a na nekim bili smo možda i u prilici da osvojimo još koji bod – u kratkim crtama govori o učinku svoje ekipe u jesenjoj sezoni, prvi strateg vlasotinačkog srpskoligaša Jovica Gmitrović.

Kada ste započeli pripreme za drugi deo prvenstva i koliko je igrača bilo u trenažnom procesu ?

-Pripreme za prolećni deo prvenstvene sezone započeli smo 18. januara. Trenirali smo na terenu u obližnjem Gložanu a koliko je bilo mogućnosti radili smo i na pomoćnom terenu stadiona „Rosulje“ gde je treniralo 27 fudbalera, od toga smo iz omladinskog pogona priključili devet momaka, a pristupilo nam je nekoliko mladih igrača iz drugih klubova. Tako smo sada još više podmladili naš igrački kadar u odnosu na proteklu sezonu- kaže Gmitrović.

Da li ste zadovoljni radom i odnosom prema treningu od strane vaših igrača ?

– Puno je razlike između priprema u letnjem periodu i radu u zimskim uslovima koji znatno utiču na same pripreme. Dan je puno kraći, prošli put smo radili dva puta dnevno što je bilo skoro neizvodljivo. Imali smo dosta novih mladih igrača tako da ne mogu biti nezadovoljan a ni prezadovoljan onim što se dešavalo u ovozimskim pripremama.

Koliko ste zadovoljni onim što su sami igrači pokazali na kontrolnim utakmicama ?

– Priliku da se dokažu i iskažu na terenu dobili su svi igrači koji su bili u trenažnom procesu, tako da nam, u pripremnom delu, postignuti rezultati nisu bili primarni. Već želja da vidimo sa kojim igračkim potencijalom raspolažemo za prvenstvene prolećne utakmice. Poslednju kontrolnu utakmicu odigrali smo sa jesenjim prvakom Radničkim u Pirotu i pobedili sa 1:2. I ovo je bila jedina utakmica, iz pripremnog perioda, gde smo igrali u kompletnom sastavu.


Kakva je situacija sa „bonus“ igračima?

– U tom delu nemamo nikakvih problema. Čak i višak „bonus“ igrača imamo. A što je najvažnije to su veoma talentovani momci i oni će u vremenima koja su pred njima tek pokazati svoje kvalitete na najbolji mogući način. Problem nam je nedostatak iskustva kod naših, ali i to će oni kompenzovati svojim talentom i osećajem za invidualnu i timsku igru.

Gde vidite na tabeli vašu ekipu na kraju sezone?

– Bez obzira na činjenicu da smo pretrpeli puno kadrovskih problema, naročito u zadnjoj liniji, mislim da u prvenstvene borbe ulazimo spremni u svakom pogledu i da možemo na adekvatan način da odgovorimo na sve izazove koje nas čekaju. Jer drugi deo sezone je puno teži i tu nema popravnog. Zato ćemo u svaki meč ulaziti da iz njega izlazimo zadovoljni krajnjim ishodom.

Koja ekipa ima najviše šansi da osvoji šampionsku titulu?

– Leskovačka Dubočica, mislim, da je glavni kandidat za prvo mesto, jer imaju veoma jak igrački sastav i mislim i pored svakog poštovanja prema ekipi pirotskog Radničkog, naše komšije iz Leskovca najbolji u svakom pogledu i da će prvi stići do cilja.

U nedelju gostujete ekipi Budućnosti iz Popovca. Koja su vaša očekivanja u premijernom meču prolećne sezone?

– To je veoma ozbiljan i dobro organizovan klub. Da nije bilo administrativne klupske greške oni bi bili ozbiljan takmac Dubočici u borbi za prvo mesto. Poštujemo snagu i vrednost našeg nedeljnog domaćina ali verujemo i u sopstvene snage, tako da ćemo se hrabro isprsiti domaćinu u želji da stignemo do povoljnog rezultata po našu ekipu – nada se povoljnom rezultatu trener vlasotinačkog srpskoligaša, Jovica Gmitrović.Zimski prelazni rok – „ROSULJCI“ DOBRO PAZARILI

U pauzi prvenstvene sezone pravo prelaska iz kluba u klub igrači su koristili u zimskom prelaznom roku. Bilo je odlazaka iz kluba a stigla su i pojačanja na „Rosulji“.

– Nismo bili u situaciji da biramo pojačanja. Mogli smo da dovedemo samo one igrače koji su bili na tržištu, a koje je sve siromašnije. I zato smo se mi oslonili na igrače iz našeg omladinskog pogona i fudbalere koji poreklom iz ovih krajeva. Nenadoknadiv gubitak je odlazak iz kluba Milana Mitrovića i Dragana Nedeljkovića, ali moja su očekivanja i nadanja da ćemo i bez njih ostvariti cilj a to je da Vlasina bude stabilan srpskoligaš. I to sa podmlađenim igračkim sastavom. – kaže trener Gmitrović

Iz kluba su otišli: Dragan Nedeljković (Litvanija), Milan Mitrović (Austrija), Uroš Jemović (Radnički Svilajnac), Vanja Pekić (Brzi brod) Bratislav Pejčić (Donja Lomnica).

Novi članovi Vlasine su postali: Nikola Stefanović (Svetlost, Badnjevac), Aleksandar Ilić (Budućnost, Popovac), Bogdan Stamenković (Radnički, Pirot), Nemanja Miljković (Timok 1919, Zaječar), Aleksandar Cvetković (Napredak Kruševac), Jovan Velov (Brzi brod), Danilo Stanojković (Sloga Leskovac), Luka Anđelković (Mladost) 1959 Vinarce.

Suvo zlato „Rosuljaca“ – EKONOM BOGDAN TODOROVIĆ

Da bi jedan fudbalski klub bio pravi kolektiv i funkcionisao na najbolji mogući način potrebni su pravi ljudi. Oni koji znaju i umeju da rade svoj posao. Da su vredni i preduzimljivi i sa diplomatskim osećajem za svoj posao. Jer fudbalska svlačionica je dom za više od dvadeset različitih ljudi i različitih osećaja i naravi. A tamo je uvek prisutan ekonom kluba, koji čuje svaku muku igrača i trenera i zato je on izuzetno važan za život i rad jednog fudbalskog kluba.

Bogdan Todorović je već nekoliko godina ekonom kluba i svoj posao radi vrhunski i odgovorno. Tihe naravi i blagog osmeha uvek nađe dobru reč za svakog igrača koji ima neki problem. I on je čovek koji je ovog trenutka zasigurno jedan od najvećih vrednosti današnje Vlasine.

– Nemamo nijednu primedbu na rad ekonoma Bogdana. Već samo reči hvale. On je svojim radom i načinom komuniciranja sa nama iz svlačionice jedan naših najvažnijih igrača u klubu – opšta je ocena za rad ekonoma Bogdana Todorovića od strane trenera Gmitrovića, Mićunovića i Andrejevića.


 

Objavljeno: 03.03.2023 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca