Predhodna godina u znaku rukometa

RUKOMET VLASOTINAČKI SPORT BROJ 1

Ako bi trebalo odrediti kom sportu je pripala predhodna godina svakako da nema dileme da je bila godina rukometa. Oba naša kluba ŽRK i ORK Vlasotince imaju iza sebe blistave sezone.

Ženski klub je na kraju prethodnog prvenstva zasluženo osvojio prvo mesto u Drugoj ligi i izborio plasman u viši stepen takmičenja. Kao jedna od najmlađih ekipa, pre svega zahvaljujući neiskustvu ali i problema sa igrčkim kadrom, Vlasotinčanke su loše startovle u Prvoj ligi Istok ali kvalitet igre koji su pružale uprkos porazima deluje optimistički kad je u pitanju budućnost kluba.

– Naš veliki uspeh je sam plasman u Prvu ligu ali uprkos problemima koji nas prate tu se naše ambicije ne završavaju. Želja nam je da u ovoj debitantskoj sezoni uspemo da zadržimo status a u narednim da postanemo stabilan srpskoligaš. Naša ekipa se sastoji uglavnom od učenica i studentkinja pa kad ih pritisnu obaveze u školi i na fakultetima nemaju vreme za treninge što se kasnije odražava i na rezultate. Sa tim problemom se susrećemo godinama pa smo se i navikli – kaže Milan Vidosavljević, predsednik kluba.


Kolika je popularnost kluba govori i činjenica da je formirana i juniorska ekipa. Pod rukovodstvom Spiridona Boškovića, trenera prvog tima mlade devojke se spremaju da kad im se ukaže prilika brane boje vlasotinačkog ženskog rukometa.

Mimo običaja sportskih kolektiva da u prvi plan istaknu finansijske problema u ŽRK kažu da ima finansijskih problema ali se nadaju da će u narednoj raspodeli sredstava iz Budžeta opštine biti objektivnije sagledani. U predhodnoj godini iako se takmiče u trećem rangu, rukometašice su imale novac kao neki klubovi petog ili šestog stepena fudblskih takmičenja ili neki koji uopšte nemaju ligaška takmičenja.Muški deo rukometne strane vlasotinačkog sporta je imao uspešnu godinu a naročito njen drugi deo. Posle grčevite borbe za goli život i spašavanja od ispadanja u poslednjim metrima prvoligške trke, Vlasotinčani su prvi deo prvenstva odigrali dobro i plasmanom na četvrto mesto Prve rukometne lige napravili veliki napredak. Nakon 11 kola vlasotinački rukometaši imaju 7 pobeda i 3 poraza uz jedan remi. Znimljivo je da su Vlasotinčni sva tri poraza doživeli na domaćem terenu od tri prvoplasirana kluba na kraju jeseni i baš na ta tri derbija su zabeležene rekordne posete u SRC „Vlasina“ kad je rukomet u pitanju. Od petnaestak prvotimaca samo par njih nije iz Vlasotinca.

– Uglavnom se oslanjamo na naše igrače, sa strane dovodimo samo onda kad nam nedostaje neki igrač određenog profila i ne možemo na drugi način da ga nadomestimo. U sportu je tako, naša deca kad prevaziđu rang u kojem se takmičimo odlaze u veće klubove pa mi moramo da mu dovedemo zamenu. Ove godine je naš kapiten Dragoljub Seizović otišao u Dubočicu koja se takmiči u višem rangu pa moramo da mu nađemo adekvatnu zamenu i po svemu sudeći to će biti igrač iz drugog kluba – ističe Jovica Jovanović, predsednik ORK Vlasotince.

I rukometaši očekuju veći priliv novca iz opštinskog budžeta s obzirom da su izdvajanja za sport znatno povećana. Na nadležnima je odluka da li će finansijski podržati renesansu vlasotinačkog rukometa koji polako preuzima primat u odnosu na neprikosnoveni fudbal. Nekad su rukometni klubovi , muški i ženski uz Rosuljce bili motor razvoja vlasotinačkog sporta.


 

Objavljeno: 14.01.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca