PREDNOSTI VREDNOVATI NA PRAVI NAČIN

Programom razvoja turizma za period od 2019. do 2024. godine, sa akcionim planom, odredili smo prave ciljeve razvoja turizma i pokazali da ovu granu shvatamo kao ozbiljnu razvojnu šansu – rekla je prilikom prezentacije dokumenta direktor Turističke organizacije opštine Vlasotince Olivera Cvetković.

Opštinu Vlasotince u prošloj godini posetilo je 17.750 izletnika i turista, gotovo isto koliko i u 2016.godini. U 2017.ostvareno je 2074 noćenja, što je 85% više nego u 2015.godini, izneo je podatke stručni konsultant dr Branko Krasojević.

-Nedostaju smeštajni kapaciteti, ali ne mislim u smislu izgradnje novih već adaptacije postojećih kroz proširivanje broja soba i apartmana u privatnim kućama i seoskim domaćinstvima, do obnove starih vila koje su tražene – rekao je Krasojević.

On je dodao da Vlasotince ima mnogo uporednih prednosti u odnosu na druge, ali da one nisu valjano valorizovane i da program razvoja ima za cilj da se ti kapaciteti iskorite na pravi nači, u smislu održivog razvoja.

Konačna revizija ovog dokumenta biće urađena u januaru, na osnovu pristigli sugestija i predloga, a on će se pred odbornicima lokalnog parlamenta naći početkom 2019.godine.

 

Objavljeno: 13.12.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca