Predrag Filipović – situacija je apsurdna

Povodom teksta o izboru najboljeg sportiste opštine vlasotince i saopštenja organizatora izbora sportskog saveza, želim da dam moje mišljenje, kao neko ko je u sportu prošao sva takmičenja koja postoje u svetu.

Odluka da neko ko je u prošloj godini bio laureat, da ne može ponovo da bude, je apsurdna. U 2015. sam dobio nagradu za kvalifikacije na olimpijskim igrama, u 2016-toj je bio nastup – to su dva različita pojma. Ne ljutim se što nisam dobio nagradu. Na neki način je ispravljena greška tako što je atletičar Bogdan Zdravković dobio nagradu za izuzetan nastup na evropskom prvenstvu i finale za mlađe juniore.

Još pre 10 godina sam predlagao da se uvede posebna nagrada za izuzetne rezultate. Da titula sportista godine bude satisfakcija mlađima.

U sličnoj situaciji sam bio i 2012. godine kada sam nastupio na olimpijskim igrama u Londonu a takođe nisam bio najbolji sportista Vlasotinca. Posebno je apsurdna situacija da sportista godine bude iz jednog sporta, trener iz drugog, a klub iz trećeg sporta. O tome treba da se vodi računa da ne bi došli u sličnu situaciji ponovo.

Ponavljam da nisam ljut na SOFK-u i na ljude koji su donosili odluke o izboru, ali činjenica da nisam pozvan da prisustvujemo moj trener i ja, na neki način je poražavajuća.

Svim sportistima, klubovima i sportskim radnicima želim uspešnu 2017. godinu sa željom da ispune sve svoje ambicije.

Predrag Filipović.

 

Objavljeno: 15.01.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca