Predrag Filipović u Riju na preobraženje

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i zamenik predsednika opštine Boško Stančić danas su organizovali prijem povodom odlaska Predraga Filipovića, člana AK Vlasotince na 31. Olimpijske igre u Riju. Pored predstavnika lokalne samouprave, prijemu su prisustvovali i Predragov trener Toma Stefanović, predsednik Sportskog saveza Vlasotinca Milan Jović i direktor Sportske hale Dejan Čikić.

Poželevši uspeh Predragu Filipoviću, Zoran Todorović, predsednik opštine izmedju ostalog je rekao:
„Naša opština tradicionalno pomaže sve svoje sportiste kada odlaze na velika takmičenja, pa to činimo i sada. Čast nam je da jedno malo mesto poput Vlasotinca ima predstavnika na Olimpijadi. Iz opštinskog budzeta za Predraga smo opredelili sredstva od 150.000 dinara. S obzirom da on nastupa za reprezentaciju Srbije svakako ima obezbeđeno ono što mu je potrebno za takmičenje, a ovo je naš vid pomoći“.


Predsednik Todorović je najavio da je u planu izgradnja atletskog stadiona, najboljeg na jugu Srbije, koji će imati dobre uslove za pripremu sportista i na kome će moći da se održavaju sportska takmičenja, čime će se animirati mladi da se što više bave sportom.Zahvaljujući se na podršci koju dobija od lokalne samouprave, Predrag Filipović je istakao da će dostojno reprezentovati državu i grad iz koji dolazi.
“Za disciplinu u kojoj se takmičim prijavljeno je 82 takmičara, sam broj govori koliki je to izazov za nas takmičare. Niko ne može da predvidi šta će se desiti na 30. ili 40. kilometru takmičenja. Ipak, neki moj cilj je poboljšanje ličnog rekorda” – rekao je Predrag Filipović .
Filipović je ovom prilikom pozvao sve Vlasotinčane i Leskovčane da 19. avgusta u 13 sati budu uz njega, njegovog brata Nenada i Vladimira Savanovića.

Njegov trener Toma Stefanović je rekao da je veliki hendikep to što hodači na ovom takmičenju idu bez trenera, jer po njegovim rečima upravo u takmičenju u brzom hodanju i maratonu prisustvo trenera je od velikog značaja za samog takmičara.

U ime Sportskog saveza Vlasotinca uspeh na takmičenju Predragu a i ostalim hodačima poželeo je i predsednik Sportskog saveza Vlasotinca Milan Jović.


 

Objavljeno: 09.08.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca