Predrag Peruničić predao sportski teren na korišćenje đacima i meštanima Svođa

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić svečano je predao na korišćenje đacima i meštanima Svođa sportski teren u okviru dvorišta OŠ „Dositej Obradović“. Za ovaj objekat resorno ministarstvo je izdvojilo 2,5 miliona dinara, opština Vlasotince 436.000 dinara, a škola je finansirala izradu projektne dokumentacije.

-Do sada smo uradili preko 500 objekata, trudimo se da budemo prisutni tamo gde je najpotrebnije i zato smo danas i u Svođu. U Srbiji ima oko 4000 sportskih objekata, od čega 350 sa upotrebnom dozvolom. Cilj nam je da takvo stanje uredimo. Ovaj objekat ma upotrebnu dozvolu- rekao je državni sekretar Peruničić.Naglašavajući da fizičko vaspitanje doprinosi opštem razvoju deteta, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović naglasio je da deca u svim školama treba da imaju podjednake uslove.

-Odgovorna lokalna samouprava vodi računa o svim svojim građanima, u ma kom delu opštine živeli. Zato ćemo i ubuduće raditi na stvaranju boljih uslova za život i dece i odraslih – rekao je Todorović.

Direktor osmorazredne škole u Svođu, koju pohađa 30 učenika u matičnoj i tri isturena odeljenja, Dejan Petrović, rekao je da teren sa reflektorima znači deci, ali i ostalim meštanima koji sada slobodno vreme mogu da provode u bavljenju sportskim aktivnostima.

-Sa lokalnom samoupravom smo uradili elaborat energetske efikasnosti škole i nadamo se da ćemo to sprovesti u delo. Takođe, uključujemo se uprojekat obrazovnog turizma koji će nadam se doprineti opstanku ove obrazovne ustanove – dodao je Todorović.

 

Objavljeno: 13.04.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca