Predstavljeni konkursi Nacionalne službe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja, filijale Leskovac, predstavili su u Vlasotincu konkurse koje je ova služba raspisala, namenjene privatnom i javnom sektoru. Reč je o 13 konkursa koji treba da olakšaju zapošljavanje različitih kategorija nezaposlenih lica.

-Ovde smo danas u Vlasotincu da poslodavcima približimo mogućnosti koje imaju i da ih motivišemo da konkurišu tako gde pronađu interes.

Akcenat je na teže zapošljivim kategorijama stanovništva, kao što su mladi do 30 godina bez završene srednje škole, stariji od 50 godina, dugoročno nezaposleni, zatim Romi, osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći, osobe u statusu tehnološkog viška – rekla je v.d.direktora NSZ Leskovac Olivera Pešić.

Ona je naglasila da su svi konkursi na sajtu NSZ, a da su zaposleni u leskovačkoj filijali i ispostavama u Vlasotincu, Medveđi, Bojniku i Lebanu na raspolaganju građanima i poslodavcima za dodatne informacije.

Za realizaciju ovih 13 konkursa država će izdvojiti 6,3 milijarde dinara, kao i dodatnih 550 miliona dinara za podršku osobama sa invaliditetom.

 

Objavljeno: 27.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca