Predstavnici đačkih parlamenata osnovnih škola na prijemu kod predsednika

U okviru obeležavanja Dečje nedelje, predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović primio je, odvojeno, predstavnike đačkih parlamenata osnovnih škola „8.oktobar“ i „Siniša Janić“. On je deci poručio da su sada došli formalno, ali da sa predsednikom mogu da razgovaraju kad god je slobodan, a u slučaju da je odsutan, primiće ih, kako je rekao, njegovi saradnici. Takođe, izrazio je i nadu da će njegovi današnji gosti, kada bude trebalo da odlučuju gde će živeti, izabrati da ostanu u svom gradu.

-Zato radimo škole, puteve, renoviramo zdravstvene ustanove, gradimo igrališta, rekonstruišemo šetališta… I rekonstrukcija vaše škole se privodi kraju. Trudimo se da obezbedimo radna mesta, kako biste vi videli budućnost u rodnom gradu. Važno je da učite, da stičete znanja i veštine koje će vam omogućiti da se uspešno bavite poslom kojim želite. Izgovora uvek ima ako želite da ih nađete, međutim, važno je da budete samodisciplinovani, da učite i kad nećete odgovarati jer to što naučite treba vama, ne nastavniku – poručio je Petrović sedmacima i osmacima.

Učenike OŠ „8.oktobar“ zanimalo je koji su nastavnici predsedniku bili omiljeni i čega se posebno seća iz školskih dana. Učenici škole „Siniša Janić“ želeli su, između ostalog, da znaju koji se organ u lokalnoj samoupravi bavi resorom školskog obrazovanja, hoće li biti novih sadržaja pored Vlasine, a imali su i jedan predlog vezan za takmičenje – da se, kada prođe korona, organizuju sportska takmičenja između škola, kojih je ranije bilo, a već neko vreme ne postoje.

Prijemu je prisustvovao i većnik zadužen za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, Aleksandar Jović, koji je rekao da su u okviru dečje nedelje školama u vlasotinačkoj opštini podeljene sadnice drveća, njih 100, kako bi se zasadile u školskim dvorištima. Jedino ih škola „8.oktobar“ nije dobila, s obzirom na to da u njoj traje rekonstrukcijam objekata.

Deca su predsedniku poklonila slike i zahvalnicu koje su sami uradili, a iz kabineta su ispraćeni sa prigodnim poklonima.

 

Objavljeno: 07.10.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca