Prijavljivanje kvara na javnoj led rasveti

Primenom ugovora o javno-privatnom partnerstvu u oblasti javne rasvete u opštini Vlasotince ustanovljen je i način prijave kvara na LED svetiljkama, odnosno dostavljanje infomacije nadležnim organima. Ova opština uvela je LED rasvetu na celoj svojoj teritoriji sredinom prošle godine.

-Svaka svetiljka obeležena je identifikacionim brojem, radi prijave kvara. Kvar se može prijaviti putem broja telefona 016/875-122, nakon čega je sekretar dužan da popuni odgovarajuću formu obrasca i tako zabeleži podatke o neispravnoj svetiljci. Ti podaci treba da sadrže identifikacioni broj svetiljke, ulicu ili naselje, ime, prezime, adresu i kontakt telefon lica koje kvar prijavljuje. Kvar se može prijaviti i elektronskim putem, na adresu javnarasveta@vlasotince.org.rs koristeći formu koja je data u opciji “prijava kvara na javnoj rasveti”, na sajtu opštine Vlasotince, na linku Servis 48 sati – kaže pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Predrag Mitković.

Za sve popravke na LED rasveti, u narednih 12 godina, na koliko je sklopljen ugovor o javno-privatnom parnerstvu, nadležan je privatni partner. On se je ugovorom obavezao na to da u svakom trenutku bude u funkciji 98% svetiljki od blizu 3800 koliko ih je do sada ugrađeno na teritoriji opštine Vlasotince. Vreme paljenja i gašenja javne rasvete različito je, po mesecima, nedeljama i danima i nalazi se na sajtu opštine Vlasotince, u okviru pomenutog linka Servis 48 sati.

-Meštani seoskih mesnih zajednica će uskoro i putem štampanog dopisa biti obavešteni o tome da ne moraju da dolaze u zgradu opštine kako bi prijavili kvar – dodaje Mitković.

 

Objavljeno: 04.02.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca