Prijem za 50 učesnika republičkih takmičenja

Tokom upravo završene školske godine, 50 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije vlasotinačke opštine plasiralo se na republička takmičenja. NJih 17-oro osvojilo je jedno od prva tri mesta.

Među njima su i učesnici internacionalnih festivala. Za sve njih, predsednik opštine Bratislav Petrović priredio je prijem i poklonio im knjige velikana naše književnosti.

-To je, pre svega, uspeh vas samih, vaših nastavnika i vaših porodice i od sveg srca vam čestitam na tome. Mi radimo ono što je naš posao – stvaramo uslove u kojima će vaši talenti, rad i znanje dolaziti do izražaja. Verujem da ćete uživati čitajući dela Ive Andrića, Vuka Karadžića, Jovana Dučića i Bore Stankovića – rekao je predsednik opštine.


Petrović je podsetio da je u poslednjih nekoliko godina u rekonstrukciju škola uloženo više od 400 miliona dinara, a da tokom leta predstoje radovi na školi u Batulovcu i prva faza radova na školi u Konopnici.

-Za još tri škole, u Stajkovcu, Orašju i Ladovici, rade se projekti. Izvesno je i da će se raditi i radionice u Tehničkoj školi – rekao je Petrović.

Od 50 učenika, po troje ih je iz OŠ „Sveti Sava“ u Gložanu i OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi, četvoro iz OŠ „8.oktobar“, 11-oro iz OŠ „Siniš Janić“, 12-oro iz Gimnazije „STevan Jakovljević“ i 17-oro iz Tehničke škole.

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.


 

Objavljeno: 07.06.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca