Prijem za uspešne sportiste

Prvakinja sveta u kik boksu, u juniorskoj kategoriji, Jovana Ignjatović i atletičari Marko Gorunović, Aleksandra Golubović, Jovana Milosavljević, Bogdan Zdravković i Predrag Filipović bili su danas gosti lokalne samouprave na prijemu koji su za njih priredili zamenik predsednika opštine Milan Jović i zamenik predsednika Skupštine opštine Miroslav Ljubenović.

Ovi mladi Vlasotinčani su postigli prethodnih dana sjane rezultate u sportovima kojima se bave. Jovana Ignjatović svetska je prvakinja u kik boksu u kategoriji juniorki. Za ovu titulu izborila se prethodne nedelje u italijanskom gradu Riminiju, na Svetskom prvenstvu u kik boksu. Atletičari su sa finala Kupa Srbije u Kragujevcu doneli tri medalje.
-Verujem da je za vrhunske rezultate potrebno mnogo više novca od onog koji vi imate na raspolaganju, a s obzirom na to da ih postižete, rekao bih da su za to ipak najzaslužniji vaš talenat, upornost i svakodnevni treninzi. Tu, svakako, velike zasluge pripadaju i vašim trenerima i roditeljima bez čije podrške ne biste uspeli. Lično ću se založiti da mali sportovi dobiju bolji tretman u opštinskom budžetu jer pokazuju rezultate – rekao je zamenik predsednika opštine Milan Jović.

Jovana Ignjatović (16), koja je na prijem ponela veliki pehar i medalju, pričala je o iskustvima sa takmičenja objasnivši da je Srpska reprezentacija ekipno bila druga na svetu, sa svega 25 takmičara, a Rusi, koji su osvojili prvo mesto, imali su ekipu od 250 takmičara.
-Pokušaću da se naredne godine spremim za Svetsko seniorsko prvenstvo koje će biti održano u Beogradu – nije krila ambicije Jovana.
Zamenik predsednika Skupštine opštine Miroslav Ljubenović najavio je da će Jovani pripasti i jedna od oktobarskih nagrada grada, sa novčanim iznosom od 20.000 dinara.

Marko Gorunović, jedan od najuspešnijih vlasotinačkih sportista, oprostio se na neki način od rodnog grada jer u oktobru odlazi na studije u Novi Sad. U juniroskom finalu kupa Srbije održanom u Kragujevcu on je osvojio srebro, Aleksandra Golubović bronzu, a Jovana Milosavljević bila je drugoplasirana na 10.000 m.

Mladi sportisti zahvalili su na prijemu, a njihovi treneri skrenuli pažnju i na probleme koje u narednom periodu treba rešavati u takozvanim „malim“ sportovima.

 

Objavljeno: 19.09.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca