Pripreme talentovanih boksera Srbije na Vlasini

Zbog pandemije virua covid 19, već duže vreme sva sportska takmičenja su prestala. Bez obzira na činjenicu da nema takmičenja sportisti ne miruju i koriste ovo letnje vreme da treniraju.

U organizaciji Bokserskog saveza Srbije organizovane su pripreme talentovanih boksera Srbije i to tako što su bazni kampovi organizovani po regionima Srbije. Za region Vojvodine to je banja Koviljača, za Šumadiju Zlatibor, za Beograd Avala, a za jugoistok Srbije kamp je na Vlasinskom jezeru. Pripreme talentovanih boksera vodiće tri trenera iz Niša i Surdulice, dok će im u radu svojim iskustvom i stručnim savetima pomagati trener sa Kube Horhe Luis Frometa Matoš, koga je Bokserski savez Srbije angažovao od nedavno za selektora reprezentacije Srbije. Frometa je jedan od najcenjenijih stručnjaka na Kubi i radiće sa Srpskim bokserima koji se pripremaju za Olimpijske kvalifikacije u Londonu. Takođe, on će držati predavanja i trenerima sa ciljem da se unapredi sistem rada i da rezultati naših boksera budu još bolji.


Milan Stanojević, BK "Arena" Vlasotince

Na pripremama na Vlasinskom jezeru koje su počele od 23. avgusta i koje će trajati do 31. avgusta, nalazi se Milan Stanojević iz Vlasotinca, član bokserskog kluba “Arena”. Milan boksuje u uzrastu juniora u kategoriji do 65 kilograma. Ovaj talentovani bokser već četvrti put učestvuje na pripremama reprezentacije Srbije, a prošle godine je učestvovao i na juniorskom Evropskom prvenstvu u Gruziji gde je ziuzeo 5. mesto.

 

-Činjenica da bokser našeg kluba u kontinuitetu učestvuje na pripremama reprezentacije i osvaja plasmane na velikim međunarodnim takmičenjima je dokaz da se u našem klubu kvalitetno i vredno radi sa decom, a svaki uspeh našeg kluba za nas je podsticaj da u buduće još vrednije radimo – rekao je Ivan Jović, trener bokserskog kluba “Arena” Vlasotince.

 

 
 

Objavljeno: 29.08.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca