Proglašena vanredna situacija u delu opštine Vlasotince

Opština Vlasotince uvela je vanrednu situaciju na delu svoje teritorije, u brdsko-planinskom području, zbog potrebe da se angažuje dodatna mehanizacija na čišćenju snega.

Vanredna situacija uvedena je na području 24 od 58 mesnih zajednica i to u Lipovici, Komarici, Gunjetini, Aleksinu, Pržojnu, Lukačevu, Ćuovu, Jezdinu, Dobrovišu, Stranjevu, Gornjem i Donjem Prisjanu, Donjem Garu, Jakovljevu, Zlatićevu, Rajićevu, Krstićevu, Kozilu, Ravnom Delu, Brezovici, Samarnici, Gornjoj i Donjoj Lopušnji, Gradištu, Gornjem Dejanu, Borinom Dolu.

– Angažovali smo mašine javnih i privatnih preduzeća i pojedinaca na čišćenju snežnih nanosa kako bismo puteve u brdsko-planinskom delu opštine učinili prohodnim. Za sada nema ugroženih žitelja u ovim selima, ali moramo da učinimo sve kako bi, ukoliko im bude potrebna pomoć, mogli da dođemo do njih – kaže komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik opštine Zoran Todorović.

Deo mašina već se nalazi na terenu, a deo vlasnici pokušavaju da pokrenu jer je paljene motora na jutrošnjih -21 u Vlasotincu bilo veoma teško.

 

Objavljeno: 08.01.2017 | Autor: InfoDesk




  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca