Proglašene liste za izbore u savetima MZ na područji opštine Vlasotince

U devet mesnih zajednica na području opštine Vlasotince, koje imaju više od 500 upisanih birača, proglašene su izborne liste za izbore saveta mesnih zajednica koji će se održati 30. oktobra. U ostalim mesnim zajednicama, koje imaju manje od 500 birača, izbor saveta obaviće se na javnim zborovima.

Na biračkim listićima naći će se četiri liste. Pod rednim brojem jedan u svih devet mesnih zajednica je izborna lista koalicije Srpska napredna stranka – Nova Srbija. Pod rednim brojem dva, takođe u svih devet mesnih zajednica je koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija. Na trećem mestu je Grupa građana Pokret za Vlasotince, čija je izborna lista proglašena u Mesnoj zajednici Centar i u još tri mesne zajednice pod nazivom Pokret za Stajkovce, Pokret za Batulovce i Zajedno za Šišavu. Četvrta je izborna lista Srpske radikalne stranke koja je kandidovana u mesnim zajednicama Centar, Rosulja, Orašje i Konopnica.

Biračima u devet mesnih zajednica u kojima se izbori održavaju neposredno, Opštinska izborna komisija uputiće pozive za glasanje na kućne adrese, a glasanje će se obaviti od 8 do 18 časova u nedelju 30.oktobra 2016 godine.

– U preostaloj četrdeset jednoj mesnoj zajednici saveti će se birati na javnim zborovima, nakon što Opštinska izborna komisija odredi termin, a Izborne komisije mesnih zajednica obavestiće građane javnim pozivom o danu i vremenu održavanja zborova građana – kaže predsednik SO Vlasotince Bratislav Petrović.

Pravo da bira ima svaki građanin koji je upisan u birački spisak mesne zajednice kojoj pripada. Na teritoriji opštine Vlasotince ima ukupno 50 mesnih zajednica.

 

Objavljeno: 21.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca