Prolećno čišćenje u toku, nabavljena nova oprema

Radnici JKP Komunalac završavali su danas sa uređenjem dela Vlasotinca kod brane, u sklopu redovnih aktivnosti, ali je intenzitet radova bio pojačan kako bi se mesto dodatno uredilo pred predstojeće praznike, rečeno je na konferenciji za novinare kod vlasotinačke brane.

-Dan pred početak Uskršnjih praznika završavamo deonicu u najlepšem delu Vlasotinca, a to je kej. Nastavićemo sa uređenjem nakon praznika, a ekipe će dežurati i tokom praznika – rekao je direktor JKP Komunalac Zoran Jović.

On je najavio da će nakon prvomajskih praznika krenuti sa deljenjem kanti u seoskim mesnim zajednicama i po formiranju konačne baze korisnika krenuće sa iznošenjem smeća u svim mesnim zajednicama koje gravitiraju Vlasotincu.

-Za sve građane Vlasotinca je važna i informacija da će JKP Komunalac nakon prvomajskih praznika krenuti sa zamenom oštećenih kanti. Građani mogu da se prijavljuju za zamenu polomljenih kanti u kancelarijama naplatne službe, a jedan od uslova da besplatno dobiju nove kante biće da nemaju neizmirene obaveze za iznošenje i deponovanje smeća – rekao je Jović.

Opština Vlasotince je u poslednjih godinu i po dana značajno poboljšala uslove za pružanje komunalnih usluga.

-Ukupna vrednost nabavljenih vozila, opreme i alata je blizu 150 miliona dinara. Najveći deo tih sredstava je obezbeđen iz budžeta opštine, više od 80%, a ostatak posredstvom Ministarstva zaštite životne sredine i Kabineta ministra za nedovoljno razvijene opštine – rekao je član Opštinskog veća Dragiša Miljković.

On je podsetio da su četiri vozila namenjena „Vodovodu“ i „Komunalcu“, nabavljena prošle godine i da se očekuje isporuka kanal-džeta. Stiglo je i 40 novih, klasičnih, kontejnera, zatim 2500 kanti za smeće za domaćinstva, kao i osam podzemnih kontejnera od kojih je sedam već postavljeno. Umesto kamiona „korpara“, stići će još pet podzemnih kontejnera i 45 običnih, a od Ministarstva zaštite životne sredine, treba da stignu još 1222 kante i 12 plastičnih kontejnera, rečeno je na konferenciji.

-Ono što ja želim da poručim u ime lokalne samouprave jeste da iako je spisak opreme značajan, on sam po sebi ne znači mnogo ukoliko zajedno ne brinemo o našem okruženju – da ne pravimo deponije gde stignemo, da ne bacamo žar u kante i kontejnere, da ne lomimo česme i ne ostavljamo smeće za sobom u parkovima, pored reke i na drugim lokacijama – rekao je Miljković.


Član Opštinskog veća Žaklina Stefanović najavila je akciju „Zavrnimo rukave“, koja će se održati u subotu 22. aprila širom Srbije, a kojoj će se priključiti i opština Vlasotince.

-Naše ustanove i preduzeća će nizom aktivnosti obeležiti ovaj važan datum u ekološkom kalendaru. Ove godine stavićemo akcenat na značaj vodotoka koji daju imidž Vlasotincu. Lokalna samouprava i Turistička organizacija sprovešće akciju čišćenja obala Vlasine, Kameničkog potoka, Puškinove i Čarobne doline. Pozivam sve građane da nam se pridruže u subotu 22.aprila – rekla je Stefanović.

Govornici na konferenciji složili su se da smo „svi na istom zadatku – da naše okruženje bude lepše, čistije i zdravije“.


 

Objavljeno: 13.04.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca