Promocija knjige „Kula od peska“ u Zavičajnom muzeju

Sinoć je u Zavičajnom muzeju održana promocija knjige „Kula od peska“, autorke Jasmine Milčić Mitrović. Kratke priče, odnosno svoje dragulje u prozi Jasmina Milčić Mitrović smestila je u tri cilkusa: „Herbarijum“, Kula od peska“ i „Nesanica“. O lirskoj prozi, kako je Nikolaj Timčenko nazvao Jasminine kratke priče, govorile su njene kolege po peru: profesor mr Luka Krstić, pesnikinja Svetlana Pešić i književnik i scenarista Zoran Davinić.
– Jasminine priče su Jasmina sama, spontanost koja pleni namah i misao koja se otkriva postepeno, sa ushićenjem. To su priče o postojanju koje se rečima beleži i reči koje postaju istinski svet za sebe. Željeno i viđeno, doživljeno, odsanjano, ostvareno, potisnuto, jasno, skriveno u kazanom, otkriveno ćutanjem… Njeni likovi su likovi iz mašte izmešani sa ljudima iz sećanja, stvarni događaji i snovi, trenuci radosti, veliki strahovi koji se samo u detinjstvu mogu proživeti, razočarenje što vreme i život prirede svakom čoveku, a koja svako od nas drugačije zapamti, protumači i u iskustvo pretvori – zapisala je u prikazu knjige pesnikinja Svetlana Pešić.

Jasmina piše poeziju i prozu, bavi se glumom, režijom dečjih predstava i drugim segmentima kulture. Za svoj spisateljski rad dobijala je nagrade širom Srbije. Inače, ovo je treća knjiga koju je Kulturni centar Vlasotince izdao od početka ove godine a uskoro se očekuje i mongarfija o Vladi Iliću.

 

Objavljeno: 26.11.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca