Promocija knjige Miroslava Mišela Boltresa „Pepeo i druge priče“

Književno veče neobičnog naziva – „Život je čudna pojava“, u okviru koga je predstavljeno stvaralaštvo Miroslava Mišela Boltresa, prevashodno njegova poslednja knjiga „Pepeo i druge priče“, održano je u četvrtak, 17. marta, u Galeriji biblioteke.

-S namerom da publiku pobliže upoznamo sa njegovom životnom i radnom biografijom (po ocu je francuskog, a po majci srpskog porekla, sa zavidnom književnom reputacijom i mnogobrojnim priznanjima) u pomoć smo pozvali prijatelje iz sveta muzike. Na ruku nam je išlo i to što su se nedavno gimnazijalke Milena Krstić i Mila Mitić vratile sa polufinalnog takmičenja frankofone pesme, a daroviti Nikola Stanković je prošlogodišnji osvajač trećeg mesta za najbolju harmoniku u omladinskoj kategoriji. NJima se pridružio i doajen, Petar Jović, virtouz na fruli, a sve sa namerom da na simboličan, a prikladan način predstavimo francusku i srpsku stranu umetničkog bića Mišela Boltresa – kazao je Srba Takić, direktor biblioteke u Vlasotincu.

Program je proteko neposredno, srdačno i raspevano – red muzike, red Boltresovih priča (koje su čitali, i o autoru izrekli mnogo lepih reči) LJiljana Gligorijević i Srba Takić. Posle ovakvih večeri komentari su suvišni, ostaju tek želje i planovi da se isto ponovi i na nekom drugom mestu.

 

Objavljeno: 20.03.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca