Promocija knjige Željana Rakele „300.000 kilometara motoavanture“

Avanturista na motoru, Splićanin Željan Rakela promovisao je sinoć u Vlasotincu svoju knjigu „300.000 kilometara motoavanture“ koja sadrži putopise i savete za motocikliste. On je svoja iskustva, sa puta dugog 300.000 km u proteklih sedam godina, pretočio u knjigu. Opisao je doživljaje u 100 zemalja, na pet kontinenata, koje je prokrstario na jednom motoru.

– Svako je putovanje priča za sebe, ali ako treba da izdvojim državu koja mi je omiljena destinacija, onda je to Nepal, a najveća avantura bio je put kroz Australiju gde smo motor i ja bili samo po par hiljada kilometara – rekao je ovaj svetski putnik. Rakelu su Vlasotinčani upoznali pre nekoliko godina, u okviru Balkan relija koji je prolazio kroz Vlasotince. Oduševljeni dočekom, on i motociklisti koje okuplja redovno su dolazili u Vlasotince.

– Pitaju me u Srbiji zašto baš Vlasotince, ja kažem zato što se svi učesnici Balkan relija poslednjih godina najlepše osećaju i najveće gostoprimstvo dožive upravo u Vlasotincu. Zato će ono uvek biti na ruti našeg relija – pojasnio je Rakela.

On je zahvalio na gostoprimstvu predsedniku opštine Zoranu Todoroviću, darivajući mu knjigu. Motociklisti Balkan relija su, u septembru prošle godine, prilikom boravka u Vlasotincu, kupili televizor za vrtić, želeći da uzvrate zbog sjajnog dočeka.

 

Objavljeno: 18.03.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca