Promocija romana „Večnost“

Poznati planinar i pisac Saša Aranđelović, rodom iz Babušnice, predstavio je publici u Vlasotincu svoj novi roman „Večnost“. Promociju romana, u Velikoj sali Opštinske skupštine, organizovala je Biblioteka, u saradnji sa Planinarskim društvom „Morič“.

Saša Aranđelović, rođen je u Babušnici 1968. godine. Njegov prvi roman, koji obrađuje filozofske i psihološke teme, izdat je 1999. godine pod naslovom „Pogled sa visine“. Roman „Večnost“ prvobitno je objavljen u izdanju „Čigoje“ 2001. godine, a 12 godina kasnije dočekao je svoje drugo izdanje u štampariji „Sven“ u Nišu. U ovom romanu pisac prati životnu borbu mladog slikara pred kojim se iznenada otvara lepa budućnost, postepeno prelazi u psihologiju i filozofiju, tragajući za pojmom večnosti, sa puno pitanja o smislu života.

Najpre se publici obratila Jasmina Kovačević, istoričar umetnosti, koja je iznela svoje utiske o romanu. Književnik iz Babušnice, Goran Rančić, publiku je upoznao sa dosadašnjim delima svog kolege. Direktor Biblioteke Srba Takić istakao je kulturnu saradnju dve susedne varoši, sa željom da se ta tradicija neguje. Direktor Turističke organizacije Vlasotinca, Olivera Stamenković, uručila je prigodan poklon književniku i najavila realizaciju brojnih turističkih projekata dve opštine. Posebnu zahvalnicu za dugogodišnju saradnju Saši Aranđeloviću je predala Dragana Dimitrijević, u ime Planinarskog društva „Morič“.

 

Objavljeno: 05.12.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca