Promovisana knjiga „Blagost božijeg gnezda“

U galeriji Narodne biblioteke „Dasanka Maksimović“ 5. decembra je u okviru manifestacije Pevajmo prijatelje, promovisana knjiga „Blagost božijeg gnezda“, autora Miroslava Mišela Boltresa, pesnika iz Smedereva, predsednika umetničkog kluba „Raskovnik“.

U ime domaćina prisutne je pozdravio Srba Takić, direktor biblioteke i istakao da poezija Miroslava Mišela Boltresa upućuje na veru, duhovnost, na neophodnost traganja, na ljubav. On je još dodao: „Ne kaže se bez razloga da je ljubav jedina vrednost koja se davanjem umnožava, a to kao da je životni moto našeg večerašnjeg gosta, vlasnika mnogobrojnih nagrada za svoje pesničko stvaralaštvo, čije su pesme prevođene na više stranih jezika…“!

Recenzent knjige , profesor razredne nastave Ljiljana Gligorijević je istakla:

„Svojom zbirkom duhovnih pesama pesnik želi da nas uvede u božanske dveri, u carstvo nebesko i pokaže blagost božijeg gnezda. Čitajući knjigu uočavamo da pesnički jezik jasno podseća na učvršćavanje temelja humanosti, dobročinstva, čovečnosti… preispitivanja, postavljanja pitanja, ali i poziva na blagost, pomirenje, neophodnost traganja i saznavanja – ona upućuje na veru, duhovnost i izlaz traži u njoj“. Knjiga ima tri dela“, nastavila je ona, „’Molitvenik’, ‘Putotražiteljnik’, i ‘Ishodnik’- pesnik putuje, i čitalac zajedno sa njim, tragajući za sobom, spoznavajući se, ne gubeći veru u Svevišnjeg, kome se moli. Sa njim, ili bolje reći prožet njime, on traži svoj put, prepun nade i vere u neophodnost pređenog i pretrpljenog. A sve to da bi se ostvario željeni san lepote življenja, koje pesnik ne vidi drugačije nego u savezu sa drugim dušama, željnim lepe reči, iskrenih pogleda i razumevanja.!“


Stihove iz zbirke čitali su Ljiljana Gligorijević i autor Miroslav Mišel Boltres.


 

Objavljeno: 06.12.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca