Promovisana knjiga „Vlasotinačko preduzetništvo svedok vremena“

U galeriji vlasotinačke biblioteke „Desanka Maksimović“, večeras je promovisana knjiga „Vlasotinačko preduzetnitvo svedok vremena“. Knjiga je deo projekta „Godina preduzetništva u Vlasotincu“. Zajedničko delo je opštine Vlasotince , Udruženja Loza i Centra za razvoj Jablničkog i Pčinjskog okruga. Po rečima Marinka Đorđevića , publikacija ima za cilj da sačuva od zaborava vreme ali ljude koji su nekada bili pokretači privrednog razvoja Vlasotinca.

Pozdravljajući mngobrojne prisutne predsenik opštine Zoran Todorović rekao je , da je Vlasotince prva lokalna samouprava u Srbiji koja republički projekat „ Godinu preduzetništva“ sprovodi na lokalni nivo.

„Ceneći značaj preduzetništva kao osnove ekonomskog razvoja, važno je da se setimo starih Vlasotinčana i da, posmatrajući ih kao uzor, pokrenemo ponovo preduzetnički duh u našem Vlasotincu. Duh preduzetništva podrazumeva energičnost, odgovornost, kreativnost, određena znanja i veštine. Nadam se i verujem da , kao zajednica , imamo snage za to.- rekao je između ostalog predsednik Todorović.


Jelena Pavlović iz Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga pozdravila je inicijativu opštine Vlasotince da pokrene projekat „Godina preduzetništva u Vlasotincu „ ističući da je Vlasotince u prošlosti imalo preduzetnički duh koji treba pokrenuti i probuditi.

„Projekat Godina preduzetništva traje do kraja godine, pored aktivnosti koje su do sada realizovane, u narednom periodu realizovaće se, obuke za nezaposlene, kao i obuke za ljude koji se bave preduzetništvom, a na kojima će se upoznati sa neophodnim veštinama, tehnikama u cilju postizanja još boljih rezultata u radu- istakla je Jelena Pavlović.Srba Takić, urednik knjige

Govoreći o knjizi , urednik knjige Srba Takić, je tom prilikom između ostalog istako:
„Ova knjiga je pre svega značajna pre svega kao motivacija, kao temeljni kamen na koji će se naslanjati sledeće, kojih će, biti u većem broju, i koji će sa mnogo više svetla (činjenica, fotografija, korišćenih izvora, vremenskog obima..) prikazati minulo doba zavičaja. Jer , kao što je davno zaključio neko – bez dobro sagledavanja odakle dolazimo, nećemo znati da prođemo ni put kojim valja da se ide.“


 

Objavljeno: 06.10.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca