Proslavljen Dan opštine i dodeljena oktobarska priznanja

Povodom Dana opštine, 10.oktobra, u Vlasotincu su dodeljena oktobarska priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Diplomu “10.oktobar”dobili su: Služba kućnog lečenja sa palijativnim zbrinjavanjem Doma zdravlja Vlasotince, Republički geodetski zavod – Služba za katastar nepokretnosti Vlasotince, Fondacija Novak Đoković, OŠ “Siniša Janić”, republičko Ministarstvo kulture i informisanja i Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. Pohvale “10.oktobar” pripale su Tamari Grujić, autoru emisije “S Tamarom u akciji”, Vladici Veličkoviću, radniku JKP Vodovod u Vlasotincu, doktoru sociočloških nauka Marini Ivanovoj Morehanovoj iz Rusije, Zvonku Iliću, predsedniku OKK Vlasotince, Neli Petković profesoru hemije i Konstantinu Đokoviću profesoru biologije u vlasotinačkoj gimnaziji.

Pohvale “10.oktobar” sa novčanom nagradom od 10.000 dinara dobili su: Petar Ivković, učenik gimnazije “Stevan Jakovljević”, Mila Spasić, učenica OŠ “8.oktobar”, Žarku Ivkoviću, sada đaku niške gimnazije i učenicima OŠ “Siniša Janić” Aleksandru Stojkoviću, Dimitriju Pavloviću i Anđeli Dinić.


U ime dobitnika priznanja zahvalila je novinar Tamara Grujić, autor emisije S Tamarom u akciji koja je rekla da ovakva priznanja nije dobijala I da joj je oktobarsko priznanje opštine Vlasotince utoliko draže.

– Mi smo u emisiji pokušali da predstavimo Vlasotince onakvo kakvo većina građana Srbije ne poznaje i zato mi je ovo priznanje još draže. A moram i da se pohvalim da smo trenutno najgledanija emisija na RTS i da nas gleda oko tri miliona ljudi – rekla je poznata novinarka. Ona je najavila da će se emisija snimana u Vlasotincu emitovati u petak 21.oktobra u 21h na RTS 1.Pozdravljajući prisutne, predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da je Vlasotince, nakon nekoliko burnih godina u društvenom i političkom životu, uplovilo u mirnije vode, da sada postoji stabilnost i da građani to mogu da osete na delu.

Navodeći lokacije na kojima se izvode ili su završeni radovi, Todorović je rekao da se za socijalnu i zdravstvenu zaštitu izdvaja 5 odnosno 4% budžeta, što je među najvišim procentima u Srbiji.

– Iako je ovo samo deo poslova koje smo uradili, svestan sam da to nije dovoljno. Zato nastavljamo da radimo, a vi, poštovani odbornici, kao i građani koje predstavljate, treba da nas kontrolišete i, prema zaslugama, kritikujete ili hvalite – zaključio je predsednik vlasotinačke opštine.


 

Objavljeno: 10.10.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca