Proslavljen Dan škole u Tegošnici

Juče je proslavljen Dan škole u Tegošnici. U 11 časova izveden je kulturni program, koji su pripremili đaci sa svojom nastavnicom Marijom Tasić. Počelo se sa recitacijama, među kojima je bila i pesma Nede Mitrović, koja je na konkursu Dijalekat osvojila 3.mesto, a nakon toga, učenici od 5-8. razreda izveli su scene iz „Pokondirene tikve“ Jovana Sterije Popovica. Svi prisutni bili su oduševljeni načinom na koji su deca pripremila program i istinski su uživali.

Nakon toga, direktor škole Ratko Ilić je uručio nagrade đacima i nastavnicima koji su ostvarili izuzetne rezultate. Đaci su za odličan uspeh dobili knjige. Nagrađeni nastavnici su Sladjana Jović, Milena Aleksic, Aleksandar Jovanovic i Marija Tasic. Nagrade su primili zbog ostvarenih rezultata na takmičenjima. Direktor se zahvalio učenicima i zaposlenima na trudu koji su uložili.

Jovana Stojiljkovic je nagradjena i kao jedini nosilac Vukove diplome i kao đak grneracije.

Danu škole prisustvovao je i Zoran Todorovic, predsednik opštine, koji je dugi niz godina davao doprinos razvoju škole.
Direktor Ilić je, na predlog Nastavničkog veća i Školskog odbora, darivao zahvalnice ljudima koji su pomagali školu nesebicno svih ovih godina i još jednom istakao sta je sve urađeno u školi u poslednje vreme (krov, inventar, ulazna vrata..).

– Čast mi je što prisustvujem Danu škole. Ja sam neko ko ima sluha za prosvetu, jer sam i sam nekada bio deo nje,i ubuduće ću i dalje ulagati u obrazovanje – kazao je Zoran Todorović i pohvalio trud direktora škole i čestitao mu na sposobnosti upravljanja kolektivom, jer je među zaposlenima vidna harmonija i trud da svi doprinesu da ova škola bude jos bolja i uspešnija u narednim godinama.

Jedna zahvalnica bila je namenjena profesoru Đuri Stevanoviću, dobitniku nagrade za životno delo iz 2016.godine, bivšem učeniku škole, koji je na najbolji mogući način promovisao školu svih ovih godina. On je, nađalost, bio sprečen da dođe ali je svim prisutnima čestitao Dan škole, a direktorškole je preneo njegove reči.

 

Objavljeno: 09.06.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca