Provera fizičke spremnosti fudbalskih sudija

U želji da Stručna strukovna organizacija sudija Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije ide u pravom smeru, novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Bojanom Stojanovićem, čini ogromne napore da fudbalske sudije budu istinski delioci fudbalske pravde i da to čine isključivo kako to nalažu Pravila fudbalske igre. Dakle „ni po babu, ni po stričevima“, što zna da kaže naš narod. Prošle nedelje u Nišu proveru fizičke spreme imale su sudije sa srpskoligaškog „Istoka“, dok u toku ove sedmice „Stop seminar“ imaju sudije zonaškog ranga takmičenja koje je, inače, pod jurisdikcijom FSRIS. U Surdulici su trčale sudije zone „Jug“, a u sredu proveru u Soko Banji imali su delioci pravde „Istoka“, dok je četvrtak dan kada će svoju fizičku spremnost morati da pokažu sudije „Zapada“.

– Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan onim što su u delu fizičke spreme pokazale sudije zone „Jug“. Evidentan je veliki napredak u odnosu na predhodni seminar, tako da su pokazali bolje rezultate u odnosu na sudije sa srpskoligaškog „Istoka“. Proveri u Surdulici pristupili 21 sudija sa A liste, a njih 11 pokazali su visok stepen pripremljenosti, dok je 10 sudija bilo na samoj granici ispunjenja norme. Iskreno se nadam boljim rezultatima na narednoj proveri – poručio je, očigledno, zadovoljan onim što je video u Surdulici, predsednik SSOS FSRI, Bojan Stojanović.

Prvi operativac na seminaru bio je predsednik Tehničke komisije, Milan Minić, koji je obavestio sudije da će tokom narednih sezona biti redovnih provera fizičke spreme sudija i to u toku samog prvenstva, i da će tada norme biti još teže po sudije.

– Zahvalni smo čelnicima superligaša Radnika, kao i rukovodstvu opštinskog fudbalskog saveza na čelu sa veteranom Petrom Stojiljkovićem, koji su nam omogućili maksimalne uslove za rad.


Rezultati fizičke pripremljenosti pomoćnih sudija su nešto slabiji, u odnosu na glavne arbitre. Poručujem sudijama da je fizička pripremljenost osnovni kriterijum za napredovanje i zato moraju biti u redovnom trenažnom procesu – rekao je Milan Mitić, naš poznati internacionala sa liste pomoćnih sudija.

Zapažena predavanja imali su Oliver Petrović fitnes instruktor FSRIS, kao i sekretar Aleksandar Živković sa temom ,,Postavljanje i kretanje sudija“.

KARADŽIĆ I RADAKOVIĆ NA LICU MESTA
Inače, prošlonedeljnoj proveri sudija sa Srpske lige „Istok“ prisustvovali su i čelnici sudijske organizacije fudbalskog saveza Srbije, predsednik Milan Karadžić, i Milan Radaković, koji su se na licu mesta u Nišu uverili o novom putu rada sudija sa teritorije FSRIS.


 

Objavljeno: 13.05.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca