Prva revija kostima PU „Milka Dimanić“ Vlasotince

Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ svoj  višednevni program aktivnosti završila je velikom revijom kostima nastalih u proizvodnoj radionici ove ustanove „Suncokret“.  Oko tri stotine mališana, polaznika pripremnog predškolskog programa iz ustanova: „Dečja radost“, „Kolibri“ i grupa sa terena je sa svojim vaspitačima, prodefilovalo je salom SRC „Vlasina“ u petak, 9. oktobra.

Na svojevrsnoj pozornici prodefilovale su mažoretkinje, princeze, vile i vilenjaci, čarobnjaci, Snežana i  sedam patuljaka i još mnogo, mnogo likova iz bajki, devojčice i dečaci u etno kostimima. Publika je imala priliku da uživa u kostimima dece iz mnogih pobedničkih predstava na dečjim festivalima širom Srbije. Pored kostima, kreativni vaspitačii i stručni saradnici ove ustanove pobrinuli su se za šminku, maske i koreografiju svake grupe. Roditelji i brojna publika burnim aplauzom nagradili su trud predškolaca i njihovih vaspitača.  Ova lepa manifestacija okupila je u sportskoj hali više stotina posetilaca.

– Naša proizvodna radionica je počela sa radom 2003. godine i od tada do danas je sašiveno preko 300 kostima za potrebe naše ustanove. Učestvovali smo na brojnim manifestacijama i priredbama, dobijali mnoge nagrade, zahvalnice, priznanja… S obzirom da smo veoma ponosni na našu prouzvodnu radionicu došli smo na ideju da i naši sugrađani, prijatelji dece, vide naše kostime – kazala je direktorna Snežana Filipović.

Program Dečje nedelje od 5. do 10. oktobra ove godine realizovan je pod sloganom „Podrška porodici – najbolja podrška deci“.

Fotografije sa ove manifestacije možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.

 

Objavljeno: 09.10.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca