Prvenstvo jugoistočne Srbije u boksu u Vlasotincu – Vlasotinački bokseri najbolji

U nedelju 7. maja u Sportskoj hali „Vlasina“ u našem gradu, mnogobrojni ljubitelji boksa imali su priliku vide izvaredno zanimljive bokserske mečeve na Pojedinačnom prvenstvu jugoistočne Srbije u konkurenciji oba pola i za sve uzraste. Učešće na ovom prvenstvu uzeli su bokseri iz 15 klubova jugoistočne Srbije, a preko 500 gledalaca videlo je 21 borbu, koje su bile izuzetno kvalitetne i uzbudljive.

Najbolji su bili domaći takmičari koji su uspeli da osvoje sedam zlatnih medalja, a one su se našle oko vrata sledećim bokserima: Pavle Takić, Alek Andrejević, Ognjen Mitić, Marko Bidžić, Nemanja Stojanović, Milan Stanojević, Andrija Andrejević.

U konkurenciji školaraca za najuspešnijeg je proglašen vlasotinački bokser Alek Andrejević, dok je u konkurenciji odraslih najbolji Nemanja Stojanović. U konkurenciji klubova BK ,,Arena“ iz Vlasotinca proglašena je najuspešnijom, a taj epitet, po drugi put, uzastopno je ponovljen, jer je prošle godine u Prokuplju na Prvenstvu Srbije, vlasotinački bokserski kolektiv zavredeo takvo laskavo priznanje.

– Radujemo se, svakako, rezultatima i osvojenim medaljama naših boksera. To je plod višegodišnjeg rada samih boksera, a naročito njihovih trenera, koji su stručnim radom na pravi način kreirali uspešne korake u njihovoj karijeri. Sedam osvojenih medalja je iuzetan uspeh, ali i obaveza više da se radi napornije i istrajnije, jer u bokserskom četvrouglu opstaju samo najuporniji i najbolji. Mislim da imamo takve takmičare u našem klubu. Sledećeg vikenda, tačnije od 12 do 14 maja, čekaju nas nova iskušenja. Tada je na programu Prvenstvo Srbije u Kragujevcu i nova prilika za naše takmičare da u ringu iskažu svoje kvalitete i darovitost. Od naše boksere očekujem dobre borbe i osvajanje novih medalja – kaže nam na kraju prvi čovek BK „Arena“ iz Vlasotinca, Milan Jović, čovek koji je mnogo toga učinio i dao bokserskom sportu u gradu na reci Vlasini.

 

Objavljeno: 08.05.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca