Prvenstvo Srbije u boksu – Pet medalja za vlasotinačke boksere

Pojedinačno prvenstvo Srbije za 2018. godinu održano je od 14. do 18. marta u sportskoj hali „Student“ u Valjevu. Učešće na ovogodišnjem prvenstvu uzelo je 52 kluba iz cele Srbije, a tokom 4 dana takmičenja, pred oko 500 gledalaca, nastupila su 186 takmičara.

Bokserski klub „ARENA“ iz Vlasotinca ostvario je dobre rezultate osvojivši ukupno 5 medalja i to četiri srebrne i jednu bronzanu. Osvajači srebrnih medalja i ujedno vicešampioni Srbije za 2018. godinu su Andrija Andrejević, Pavle Takić, Milan Stanojević i Alek Andrejević iz Vlasotinca, a osvajač bronzane medalje i trećeplasirani u Srbiji je Ognjen Mitić takođe iz Vlasotinca.

– Zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili na državnom prvenstvu, takmičenju najvišeg ranga u Srbiji. Smatram da su naši bokseri mogli da ostvare još bolji rezultat, jer su nam u četiri finala izmakla zlatna odličja. Naši bokseri su pobeđivali sve protivnike u prva tri dana borbe, ali su u četvrtom danu slabije boksovali. Razlog tome je umor boksera zbog nedovoljnih priprema, jer je prvenstvo Srbije ove godine organizovano dosta ranije u odnosu na niz prethodnih godina, a mi smo kasno počeli sa treninzima, jer u sportskoj hali nemamo uslove za treniranje tokom hladnih dana, jer u hali nema grejanja. Najvažnije je da smo uspeli da održimo kontinuitet u osvajanju medalja na državnom prvenstvu i smatram da će ova ekipa sledeće godine ostvariti još bolje rezultate – rekao je Milan Jović, trener bokserskog kluba „Arena“ Vlasotince.

 

Objavljeno: 25.03.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca