Prvi dan Vinskog bala – Ži(v)čani bend i Bajaga, 40 plivača za burence

Pripremom vinogradarske janije u kotliću pored Vlasine, započela je juče dvodnevna manifestacija Vinski bal. Spremali su ga članovi Planinarskog društva Morič, kojima su u goste bili i planinari iz Bosilegrada, Niša, Dušnika i Aleksinca.

-Kuvamo vinogradarsku janiju, koja se sprema kad se krene u berbu grožđa. Sadrži tri vrste mesa i povrće, a poseban ukus daje joj mešavina začina – objašnjavao je kuvar.


Nikolaj Popović i Nemanja Davinić

Ove godine prijavilo se najviše plivača za vinsko burence od kad se ovo takmičenje organizuje – bilo ih je 40. Pobedio je Nemanja Davinić (18).

-Svakog dana sam na Vlasini, što je svojevrsna priprema za ovo takmičenje. Zadovoljan sam što sam pobedio među ovolikim brojem plivača- poručio je Nemanja.

Poklon je dobio i najmlađi plivač, osmogodišnji Nikolaj Popović, koji je rekao da je veoma srećan što je učestvovao.

U Galeriji Kulturnog centra proglašeni su pobednici konkursa za najlepšu karikaturu na temu vina i grožđa. Prvo mesto pripalo je Muhamedu Đerleku iz Novog Pazara, drugo Zoranu Mihailoviću iz Beograda i treće Jovanu Spasiću iz Vlasotinca. Posetioci i danas mogu da pogledaju 23 karikature, koje su pristigle na ovogodišnji konkurs, ali i nagrađivane radove iz prethodnih decenija.

Na štandovima na keju svoja vina izložili su vlasotinački vinari, a bila je i degustacija tradicionalnih jela.Ži(v)čani bend

Na Letnjoj pozornici koncerti su počeli nastupom petnaestogodišnjeg Nikole Stankovića na harmonici, zatim su nastupili Vlasotinčani okupljeni u Ži(v)čanom bendu, i bili prava atrakcija za domaću publiku koja ih je ispratila ovacijama.Bajaga i instruktori

Za kraj prve večeri pevali su i svirali Bajaga i instruktori, čije su hitove stare i po nekoliko decenija pevali i oni koji nisu bili rođeni kad su te pesme nastajale.


 

Objavljeno: 06.08.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca