Prvi „Svetosavski šahovski turnir“ u Vlasotincu – Pobednik Stefan Janković

Sportski savez opštine Vlasotince, u saradnji sa Šahovskim klubom Vlasotince i SRC Vlasina, organizovali su po prvi put „Svetosavski šahovski turnir“. Pravo učešća imali su svi ljubitelji šaha bez FIDA rejtinga tj. amateri. Igralo se po švajcarskom sistemu, u sedam kola, po deset minuta.

Na turniru su učestvovala 24 takmičara i posle sedam odigranih kola pobedu je odneo Stefan Janković, ispred Đokić Sretena i Aleksandra Ranđelovića. Trojica prvoplasiranih su kao nagradu dobili komplet šahovskih garnitura, a pobednik je dobio i stručnu knjigu iz oblasti šaha.

Turnir je održani u subotu u prostorijama Šahovskog kluba u SRC „Vlasina“ uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

Nagrade najboljima su uručili predsednik Sportskog saveza Milan Ristić, koji je ujedno dodelio plaketu predsedniku Šahovskog kluba Vlasotince Slobodanu Rakiću za doprinos u razvoju šaha kao i za plasman ŠK Vlasotince u veći stepen takmičenja, te direktor SRC Vlasina Saša Đokić i Generalni sekretar saveza Dalibor Momčilović.

Cilj manifestacije je da ovaj turnir postane tradicionalni, ali i da se u ovoj godini organizuje jedan ozbiljan šahovski turnir za najbolje šahiste iz naše zemlje jer Vlasotince to svakako zaslužuje.

 

Objavljeno: 29.01.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca